Tien gemeenten begonnen met Buitenshuis-project

Veel kinderen groeien op in een gezin waarin de ouders psychische- en verslavingsproblematiek hebben. Met het Buitenshuis-project krijgen deze kinderen de kans naar de kinderopvang en de sportvereniging te gaan. Met het idee dat het hele gezin daarvan kan profiteren.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
AdobeStock

Het Buitenshuis-project is in volle gang. Sinds september gaan kinderen uit kwetsbare gezinnen in tien gemeenten naar de kinderopvang en naar de sportvereniging. Dit zijn Almelo, Almere, Blaricum, Eemnes, Laren, Groningen, Huizen, Hilversum, Maastricht, Waadhoeke en Wijk bij Duurstede. De gemeente koopt de opvanguren in. Het zijn juist die gewone plekken waar deze kinderen zo van opknappen, weet Rianne van der Zanden, wetenschapper bij het Trimbos Instituut. Even weg van de spanningen thuis en onbezorgd spelen met leeftijdgenoten. Zij zal de komende tijd, samen met haar collega’s, het welbevinden van kinderen in de gaten houden.

Emotioneel beschikbaar

Kinderen in dit

0
429

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.