Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema: Fruitig

Thema: Fruitig
Foto: ANP Photo

Kies deze maand voor een vrolijk, zomers thema: Fruitig. Fruit is gezond en bovendien nog lekker ook. Het thema is een goede stimulans om kinderen al jong aan het eten van fruit te laten wennen. Natuurlijkwordt er deze week veel fruit gegeten, maar het is ook leuk om het hele kindercentrum in een fruitig jasje te steken. Hoe doe je dat? Enkele tips.


• Knip uit geel, groen, oranje en rood karton grote stukken fruit die je overal ophangt. Denk aan gele bananen, oranje sinaasappels, rode kersen en groene appels.


• Bel een rondje langs organisaties die zich bezighouden met voeding (Voedingscentrum, groothandels in groente en fruit) en vraag postermateriaal aan.


• Aardbeiballonnen: niet moeilijk om te maken, deze fruitige ballonnen. Kinderen mogen er mee overgooien en spelen, maar je kunt ze ook gebruiken als decoratie. Neem rode ballonnen en blaas die op. Neem dan een zwarte stift en teken kleine V-tjes op de ballon. Let op dat de knoop boven zit, zodat de V-tjes niet op zijn kop komen. Neem vervolgens drie stroken groen papier van zo’n twee centimeter breed. Aan de uiteinden knip je een punt. Vouw ze dubbel en plak ze in de buurt van de knoop met de puntjes omlaag. Voilá, een reuzenaardbei.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.