Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Test: Hoe gezond is jouw kinderopvang?

Wat kun je doen om de kinderopvanglocatie gezonder te maken? Samen met Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK) heeft de werkgroep Gezonde Kinderopvang een test ontwikkeld, om te meten hoe gezond de dagopvang (0-4 jaar) en buitenschoolse opvang (4-12 jaar) zijn. De uitslag biedt tips om de opvanglocatie (nog) gezonder te maken.
iStock

De test ‘Hoe gezond is jouw kinderopvang?’ is een laagdrempelig middel om samen met medewerkers, ouders en/of samenwerkingspartners te kijken naar hoe gezond de opvanglocatie is. De uitslag biedt niet alleen inzicht, maar ook inspiratie en concrete tips wat houders, medewerkers en ouders kunnen doen om de kinderopvang nog gezonder te maken.

Gezondheidsthema’s

Binnen Gezonde Kinderopvang zijn er voor de dagopvang tien gezondheidsthema’s, voor de bso zijn er elf gezondheidsthema’s. Per thema worden er vijf korte vragen gesteld, met elk drie antwoordmogelijkheden om aan te geven hoe ver de locatie is met het thema. Na de vijf vragen geldt voor elk thema de slotvraag: Wil je méér doen met dit thema? Thema’s zijn onder meer: voeding, bewegen en sport, groen, mediaopvoeding en seksuele ontwikkeling.

Doe de test

Klik hier voor de test dagopvang >>

Klik hier voor de test buitenschoolse opvang >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.