Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Taakstraf voor crèchedirecteur: te veel kinderen opgevangen en inspectie misleid

Voormalig directeur Laura T. van kinderdagverblijf 24/7 Kids in Amsterdam en haar rechterhand zijn veroordeeld tot taakstraffen van 150 en 100 uur. In de periode van mei 2014 tot en met oktober 2015 vingen ze meer kinderen op dan wettelijk was toegestaan. Het teveel aan kinderen werd urenlang met de pedagogisch medewerkers op straat gestuurd.
kind regen
Beeld: Pixabay / chadlandman

Om de werkwijze te verhullen legden Laura T. en haar rechterhand een schaduwboekhouding aan, aldus het Parool. De rechtbank acht bewezen dat T. en haar assistent-leidinggevende een ‘rode’ agenda bijhielden voor de GGD-inspectie, en een ‘zwarte’ met alle namen van de kinderen die daadwerkelijk werden opgevangen. Het kinderdagverblijf dat in 2010 haar deuren opende, mocht maximaal 12 kinderen opvangen. In werkelijkheid werden er soms wel 24 kinderen opgevangen, volgens bevindingen van de GGD.

Urenlang op straat

Om te verhullen dat de opvanglocatie teveel kinderen opving, werden pm’ers met het teveel aan kinderen urenlang op straat gestuurd. Het ging om kinderen die vaak nog niet konden praten. De rechtbank concludeert: ‘De kinderen hebben door het handelen van de verdachte niet de zorg en aandacht gekregen die zij nodig hadden. De kinderen en hun ouders zijn hierdoor ernstig tekort gedaan.’

In de regen

Het Parool beschikte in 2019 over de aangifte van advocaat Richard Korver namens een groep ouders. Hierin stonden appjes en foto’s die als bewijsmateriaal dienden. In één van die appjes stond bijvoorbeeld: ‘Kan ik terugkomen want het heeft 2 x best hard geregend. Kinderen zijn ook helemaal nat’, aldus een pm’er die eropuit was gestuurd met de kinderen.

Spijt

De advocaat van T. gaf destijds aan dat haar cliënte spijt had van haar daden. ‘Zonder meer. Het buurthuis waarmee ze het gebouw deelde, had toegezegd dat ze kon uitbreiden met de crèche. Daarop is ze gaan anticiperen door meer kinderen aan te nemen. De uitbreiding bleef echter uit en toen is het haar boven het hoofd gegroeid.’ Volgens haar was er geen sprake van kindermishandeling.

Lees hier het volledige artikel van het Parool >>

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.