Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Subsidie voor dagarrangementen kinderopvang

dagarrangement

Nijmegen, Zaanstad en Wijchen bieden vanaf juni 2012 sluitende dagarrangementen aan met afwisselende programma’s in het onderwijs en de kinderopvang van 7.00 tot 19.00 uur. Het Rijk steunt deze drie gemeenten financieel om de plannen waar te maken. Dit maakte demissionair minister Henk Kamp van Sociale Zaken bekend op het Jaarcongres Brede Scholen.

Iedereen op de arbeidsmarkt
De dagarrangementen moeten eraan bijdragen dat ouders werk en privé beter met elkaar kunnen combineren. ‘De combinatie van werk en zorgtaken is met name voor vrouwen nog vaak een struikelblok om meer te werken. Dat is niet aanvaardbaar in een tijd dat we juist iedereen hard nodig hebben op de arbeidsmark’ aldus Kamp. De kennis en ervaring die de drie gemeenten opdoen tijdens het ontwikkelen en invullen van de dagarrangementen, zal worden gedeeld met de sector. Het Landelijk Steunpunt Brede Scholen vervult hierin een coördinerende rol.

Nieuw experiment
vanaf 1 januari 2013 kunnen nog eens tien scholen en opvangorganisaties meedoen aan een experiment. Zij mogen dan ruim drie jaar lang experimenten met een afwisseling van onderwijs en kinderopvang gedurende de dag. Ouders behouden hun kinderopvagtoeslag. De tien kinderopvangorganisaties en scholen die voor dit project worden geselecteerd krijgen toestemming om in overleg met de GGD af te wijken van de kwaliteitsregels, bijvoorbeeld ten aanzien van de grootte van de groep. Ook dit maakte Kamp bekend op het congres. Meer informatie ovet het project volgt binnenkort.

Tijdens het congres Brede Scholen ontving demissionair minister Henk Kamp uit handen van de projectgroep Andere tijden en de Werkgroep Onderwijs en Kinderopvang tien tips voor meer dagarrangementen >>

Bron: Rijksoverheid.nl
Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.