Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Staan en Opvallen’ is thema Week van de Opvoeding 2020

'Staan en Opvallen' is gekozen tot thema van de Week van de Opvoeding 2020. Want: opvoeden is hard werken, soms met vallen en opstaan. Maar het is ook genieten.

Ouders en professionals die dagelijks bezig zijn met opvoeden, staan er niet alleen voor. Daarom wordt jaarlijks de Week van de Opvoeding gehouden. Deze week draait om ontmoeting en uitwisseling van kennis tussen ouders, medeopvoeders en professionals. De Week van de Opvoeding vindt dit jaar plaats van maandag 5 tot en met zondag 11 oktober.

Staan en Opvallen

Er kon dit jaar worden gestemd op het thema. Ruim 700 mensen brachten hun stem uit. Ruim een derde van de stemmen ging naar het thema ‘Staan en Opvallen’, verwijzend naar de veerkracht en weerbaarheid van (professionele) opvoeders. Want opvoeden is niet alleen hard werken, het is ook genieten. Daarom: Staan en Opvallen.

Doe mee!

Iedereen kan meedoen aan de Week van de Opvoeding door zelf een activiteiten te organiseren, of een activiteit te bezoeken. Denk aan een voorleeswedstrijd, een opvoedster, een workshop of een lezing. Je kunt een activiteit voor een grote of kleine groep bedenken, of iets wat de hele week duurt of een dag of uurtje.

Activiteitentips

Wil je als kinderopvangprofessional of kinderopvangorganisatie een activiteit aanbieden, maar weet je niet wat? Bekijk deze tips, wie weet levert het de nodige inspiratie op!

  • Neem de tijd
    De beste ideeën komen, wanneer je geen haast hebt. De Week van de Opvoeding is nog ver weg, alle tijd dus om na te denken over wat je zou willen organiseren en met wie. Verzamel enthousiaste mensen om te heen, die meehelpen met het organiseren van een activiteit.
  • Maak een mindmap
    Schrijf op een groot vel papier het thema van de Week op. Schrijf en teken vervolgens alle woorden, zinnen en afbeeldingen op die je daarmee associeert. Verbindt ze met lijnen aan het thema. Waar denk je aan bij deze nieuwe woorden en beelden? Schrijf ook dat op en verbindt ze met lijnen. Zo ontstaan er nieuwe ideeën.
  • Vraag het aan anderen
    Betrek collega’s, familie, vrienden, ouders en kinderen. Vraag hen waar zij meer over zouden willen weten, wat ze leuk of interessant zouden vinden en of ze ideeën hebben.

Promotie

Een activiteit bedacht? Zet deze dan op de website van de Week van de Opvoeding, om ook anderen te inspireren. Daarnaast komt er gratis promotiemateriaal beschikbaar, die gebruikt kan worden ter promotie van de Week en jouw activiteit. Denk aan posters, flyers, het logo en afbeeldingen voor social media.

Lees meer over de Week van de Opvoeding >>

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.