Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Speciale OV-kaart voor de kinderopvang’

'Speciale OV-kaart voor de kinderopvang'

Reizen met kleine groepen kinderen is sinds de komst van de OV-chipkaart lastiger geworden. De Haagse afdeling van D66 wil daarom een speciale OV-kaart ontwikkelen voor groepsvervoer met de kinderopvang zodat het mogelijk en betaalbaar blijft om met een groepje kinderen met het openbaar vervoer op pad te gaan.

Niet rendabel
Er is wel een vervoerskaart voor grote groepen, de ‘Alles Kids Groepretourkaart’, maar die is pas rendabel voor groepen met meer dan 15 personen. Kim Waanders van D66: ‘Voor de duizenden kinderen die in Den Haag naar de kinderopvang gaan, betekent dit dat zij minder vaak uitstapjes zullen maken. Het is simpelweg te duur voor de kinderopvang om van de ‘Alle Kids Groepsretour’ kaart gebruik te maken, wanneer er met kleine groepen kinderen gereisd wordt. Dat is natuurlijk erg jammer.’

Aandacht bij de kinderen
Een ander alternatief is dat pedagogisch medewerkers voor ieder kind een OV-chipkaart meeneemt en beheert. Maar Waanders vindt dat de prioriteit van pedagogisch medewerkers tijdens uitstapjes moet liggen bij de kinderen en niet of alle kinderen wel of niet op tijd zijn uit- en ingecheckt. Partijgenoot en D66-raadslid Joost Sneller vervolgt: ‘De OV-chipkaart heeft het voor veel reizigers een stuk gemakkelijker gemaakt, maar voor sommige reizigers zijn er nog problemen die verholpen moeten worden. Met dit voorstel draagt D66 daar zijn steentje aan bij.’

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Dit zou nu leuk nieuws zijn in deze barre tijden voor de kinderopvang D66 als jullie dit lukt dan trakteren wij jullie op een poppenkast voorstelling. Deze zomer was het namelijk een heel karwij om met de kinderen weg te gaan en achtien kaartjes in de trambij de automaat te houden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.