Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

SKL kiest voor gezonder voedingsbeleid

SKL kiest voor gezonder voedingsbeleid

Geen verjaardagstraktaties meer, maximaal drie vaste eetmomenten per dag en gezondere ingrediënten. Stichting Kinderopvang Leeuwarden (SKL) is vanaf 1 februari gestart met een nieuw voedingsbeleid voor alle medewerkers en kinderen.

Voorbeeldfunctie
Directeur van SKL Marianne van Hall licht toe: ‘Onze pedagogisch medewerkers hebben een voorbeeldfunctie in het omgaan met voeding en bewegen. Het is belangrijk dat op de kinderopvang de gezonde keuze mogelijk en makkelijk gemaakt wordt voor kinderen.’ Bij ieder eetmoment wordt gelet op de ingrediënten. Er moet voldoende groente en fruit zijn, weinig zout, voldoende vezels en zo min mogelijk verzadigd vet. Pedagogisch medewerkers hebben in januari de tijd gekregen om de nieuwe manier van werken aan te leren. Zij moeten kinderen voortaan uitdagen om gevarieerd te eten en tussendoor water te drinken. Daarnaast moeten zij meer dan voorheen kinderen aanmoedigen zelf hun eten te bereiden.

Geen traktaties
Stoppen met trakteren is ook een gevolg van het nieuwe voedingsbeleid van SKL. De Oudercommissie heeft hiermee ingestemd; Niet alleen de kinderen, ook medewerkers zelf hoeven op hun verjaardag niet langer te trakteren. In plaats daarvan trakteren de pm’ers en kinderen de jarige op een andere manier op een bijzondere dag. Ouders worden op een speciale informatieavond verder geïnformeerd.

Foto: Stock.xchng

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.