Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Renkum: excuus voor sluiten peuterspeelzaal

B en W van het Gelderse Renkum hebben het bestuur van peuterspeelzaal Dol-fijn hun excuses aangeboden voor het tijdelijk sluiten van de speelzaal in september vorig jaar. Dat gebeurde nadat bij een inspectie van de GGD was gebleken dat een leidster een peuter met een sjaal had vastgebonden aan een stoel.
Renkum: excuus voor sluiten peuterspeelzaal
Foto: ANP Photo

Uit onderzoek is gebleken dat gemeentebesturen helemaal geen bevoegdheid hebben om een bestaande speelzaal per direct te sluiten. Het college had het speelzaalbestuur wel kunnen aanschrijven. De GGD had Dol-fijn een bevel tot het nemen van maatregelen kunnen opleggen.

Een grapje

Volgens de GGD was er sprake van grensoverschrijdend gedrag en daarom sloot de gemeente de speelzaal voor 8 dagen. Later bleek dat de vastgebonden peuter een kleinkind van de leidster was en dat een en ander een soort grapje was. De maatregel deed veel stof opwaaien. ‘Dat had grote gevolgen voor alle betrokkenen bij Dol-fijn. Het college verontschuldigt zich’, aldus een verklaring van B en W.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.