Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pm’ers lopen van ‘Breda naar Barcelona’

Een gezonde kinderopvang begint bij jezelf. Dat moeten de medewerkers van Kober kinderopvang in West-Brabant gedacht hebben. Samen ‘liepen’ ze in teams 1.564 kilometer, ofwel 2.234.286 stappen.
Fotolia

Zo’n vijfhonderd medewerkers van Kober deden mee aan de Gezond & Fit challenge, verdeeld over 68 teams. Kober is een grote kinderopvangorganisaties, met meer dan 185 locaties verspreid over West-Brabant.

Doel

Het doel was dat elk team in 28 dagen de afstand van Breda naar Barcelona zou lopen, wat neerkomt op 1.564 kilometer per team. Elke deelnemer ontving een stappenteller, en via een online programma konden de deelnemers hun stappen invullen en de voortgang van het eigen team en de andere teams bijhouden.

Team

Om het aantal kilometers te halen, ontstonden er allerlei teaminitiatieven, zoals het meedoen aan de avondvierdaagse, walking dinners en het organiseren van groepswandelingen van zo’n tien kilometer. De eerste twee teams waren al na achttien dagen over de ‘finish’. Het doel was om medewerkers op een leuke manier te stimuleren en bewust te maken van de positieve voordelen van beweging, laat Kober kinderopvang weten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.