Pm’ers krijgen training talentontwikkeling jonge kind

Drie kinderopvangorganisaties in Zuid-Limburg starten met een training voor pm'ers, die inzet op talentontwikkeling voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Professor Ferre Laevers, directeur Expertisecentrum Ervaringsgericht Onderwijs, leert de pm’ers door een andere bril te kijken.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
iStock

De kinderopvangorganisaties startten twee jaar geleden met dit project, vanuit het samenwerkingsverband Kinderen ons Vak. Zij zien hoeveel aandacht er is voor talentontwikkeling op basisschoolleeftijd, maar de voorschoolse leeftijd van 0 tot 4 jaar lijkt te worden vergeten. ‘Alsof kinderen pas op 4-jarige leeftijd in beeld zijn’, vertelt Jolanda Rikers, een van de initiatiefnemers en directeur van Stichting Kinderopvang Parkstad.

Pilot

Kinderopvangorganisaties MIK Kinderopvang, Stichting Spelenderwijs, Stichting Kinderopvang Parkstad starten nu met een pilot op kinderdagverblijven, waarin 24 pedagogisch medewerkers training krijgen onder supervisie van professor Ferre Laevers, van de Katholieke Universiteit Leuven en Expertisecentrum Ervaringsgericht Onderwijs CEGO.

Observaties

Tijdens

0
1671

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.