Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Peuter-kleutergroep gaat door ondanks verbod: ‘Onzinnig om hier handhaving op uit te voeren’

Zestien kinderen en acht peuters in één klas; dat mag niet meer op basisschool Starrebos, die een doorlopend aanbod voor kinderen van 0-13 heeft. Hoewel hun peuter-kleutergroep al vijf jaar succesvol draait, mogen er wettelijk niet meer dan zestien kinderen in zo'n groep. De gemeente heeft besloten om na de zomer daarop te gaan handhaven. En de school? Die gaat dat laten gebeuren. 'De ouders staan achter ons. Maar natuurlijk ligt er wel een noodplan klaar.'
peuter-kleutergroep-gaat-door-ondanks-verbod-onzinnig-om-hier-handhaving-op-uit-te-voeren
Foto: Pexels / Pixabay

Maar

Registreren

3 REACTIES

  1. Op het LRK staat een inspectierapport uit juni 2022. Is de gemeente n.a.v dat rapport gaan handhaven? Een gemeente kan ook besluiten on beredeneerd juist niet te (gaan) handhaven. Heeft de GGD eerder handhavingsadviezen gegeven m.b.t. het overtreden van de maximale groepsgrootte? Zo ja, hoe kan het dan dan de gemeente de afgelopen jaren is afgeweken van die handhavingsadviezen en nu opeens wel gaat handhaven. Andere wethouder? Andere behandelende ambtenaar? Rapport van Ivh? Ik ben benieuwd naar het vervolg.

  2. Lees alle reacties
  3. Wij zitten in precies dezelfde situatie bij de Tweetalige Montessorischool in Pijnacker. Wij bestaan al sinds 2011 en hanteren de gecombineerde groepen 3 tot 6 jarigen volgens de visie van Maria Montessori. Wij voldoen aan de ratio voor de kinderopvang en wij hebben de vierkante meters voor de driejarigen. Het lokaal van de driejarigen is aaneengesloten aan het lokaal van de vier en vijf jarigen. In de wet staat dat de stamgroep afzonderlijk moet zijn – niet ommuurd. Toch hanteert de GGD de regel dat het ommuurd moet zijn. Wij kregen ook dwangsommen opgelegd en gaan nu naar de rechter.
    Ik hoop dat jullie gemeente en ook die van ons uiteindelijk inzien dat het in belang van het kind is. Succes! Als er IKC’s zijn die hetzelfde ervaring, wil ik jullie uitnodigen om met mij contact op te nemen op directie@casaschool.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.