Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Personeelskosten hét grote probleem in de kinderopvang’

‘Het grote probleem in de kinderopvang zijn niet zozeer zaken als de beroepskracht-kindratio, maar de verborgen loonstijgingen. Vertel het eerlijke verhaal over deze kosten.’ Het is de noodkreet van een kinderopvangondernemer. Wij legden zijn verhaal voor aan de FNV en de brancheorganisaties.
iStock

Een

Registreren

1 REACTIE

  1. De ondernemer verwijst terecht naar de jaarlijkse stijging op grond van de periodieken in de salaristabel. Deze stijging is voor de organisatie als geheel echter niet 2,6%, maar minder omdat een deel van het personeel al aan de bovenkant van de schaal zit en dus geen periodiek meer krijgt. Bovendien moet ook rekening gehouden worden met het effect van in- en uitstroom. Wanneer hoger ingeschaald personeel vertrekt en er jonger personeel voor in de plaats komt, daalt de gemiddelde salarislast. In de jaarlijks door AYIT Consultancy & MTH Accountants opgestelde kostenprognose worden al deze factoren op een rijtje gezet, zodat de ondernemer een volledig overzicht krijgt van de te verwachten kostenstijgingen en op basis daarvan een verantwoorde keuze kan maken voor de eigen tarieven van volgend jaar. Van verborgen loonstijgingen is dan geen sprake meer.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.