Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouders die kinderopvang verliezen stappen naar Geschillencommissie Kinderopvang

Ouders die willen dat Ska Kinderopvang de eenzijdige opzegging van contracten terugdraait, zien af van een kort geding en dienen nu een klacht in bij de Geschillencommissie Kinderopvang. Een rechtszaak kan maanden duren, en die tijd is er niet.
ouders-die-kinderopvang-verliezen-stappen-naar-geschillencommissie-kinderopvang
VioletaStoimenova / Getty Images / iStock

Dat meldt het AD.

Ontbinden contracten

Ska Kinderopvang kondigde afgelopen juni aan noodgedwongen contracten met ouders te moeten ontbinden, omdat de organisatie niet langer de roosters rond krijgt vanwege het tekort aan personeel. Een moeilijk, maar niet te voorkomen besluit, liet de directie eerder al aan het AD weten. ‘Elke beëindiging is er een te veel’, zei directeur-bestuurder Louise Joosten. Volgens het AD verliezen tweehonderd kinderen per september een of meerdere opvangdagen.

Kort geding

Vader Koos Dirksen, die overigens zelf zijn dagen behield, mobiliseerde gedupeerde ouders om samen naar de rechter te stappen voor een kort geding. In een kort geding (ook wel: spoedprocedure) wordt de  om een snelle (voorlopige) beslissing gevraagd. De rechter geeft in een spoedprocedure nooit een definitief oordeel.

Geschillencommissie Kinderopvang

Omdat deze procedure maanden kan duren, is besloten af te zien van een kort geding en een klacht in te dienen bij de Geschillencommissie Kinderopvang. ‘Aanvankelijk was het plan om naar de rechter te stappen, maar omdat een kort geding relatief lang kan duren, is besloten om naar de Geschillencommissie Kinderopvang te stappen. Vijftien ouders hebben zich daar nu bij aangesloten’, zegt initiatiefnemer Koos Dirksen.

Spoedprocedure

Dirksen laat weten dat ze nu bezig zijn om de klachten te formuleren en vervolgens naar de Geschillencommissie stappen voor een spoedprocedure. ‘We hopen voor het einde van de vakantie een uitspraak te hebben. We willen snel en definitief duidelijkheid.’

Lees het volledige artikel op AD.nl >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.