Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouders blij met steun bij seksuele voorlichting

Seksuele

De meeste ouders zijn blij dat hun kinderen, ook als ze tussen de 4 en 8 jaar oud zijn, seksuele voorlichting krijgen. Dit blijkt uit een onderzoek van kenniscentrum Rutgers WPF onder 1591 vaders en moeders. Dagblad Trouw publiceert hierover.

Zelf leggen ouders bij de voorlichting meer nadruk op grenzen dan op wensen. Zij vinden het uitstekend als de leerkracht kinderen leert dat anderen je niet mogen aanraken als je dat niet wilt. Driekwart van de ouders praat hierover met hun kind (4-8 jaar).

Niet open
Kom je bij wensen op het gebied van seks, dan zijn ouders een stuk minder open. Vijftien procent van de ouders vindt het zelfs slecht als kinderen tussen de 4 en 8 jaar van de leerkracht horen hoe kinderen in de buik komen en dat je verliefd kunt worden op mannen én vrouwen. Hetzelfde percentage wil ook niet dat kinderen op zo’n jonge leeftijd al horen dat seks leuk kan zijn.

Openhartig
Hoewel Nederlandse ouders bekend staan als redelijk openhartig, beginnen zij uit zichzelf niet vaak een gesprekje over seksualiteit. Omdat ze verlegen zijn met het onderwerp en omdat er gebrek is aan kennis, zijn ouders blij dat basisscholen een deel van de seksuele opvoeding overnemen.

Verplichte voorlichting
Trouw meldt dat scholen sinds 1 december verplicht zijn om seksuele voorlichting te geven. In kerndoel 8 staat omschreven dat kinderen moeten leren om respectvol om te gaan met seksualiteit en diversiteit.

Bron: Trouw
ANP Photo, Robin Utrecht

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.