Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oud stagiaire Ukkeltje opgelicht

Marianne Velsink
Oud stagiaire Ukkeltje opgelicht

De eigenaresse van het in opspraak geraakte kinderdagverblijf Ukkeltje in Almere blijkt meer op haar geweten te hebben. In de Metro is in een artikel te lezen hoe ze een 20-jarige oud-stagiaire opzadelde met de schuld van haar bedrijf.

Illegale praktijken
Ukkeltje haalde vorig jaar het nieuws omdat het ondanks het intrekken van de vergunning , doorging met het opvangen van kinderen. ’s Ochtends nadat het laatste kind werd gebracht, werden alle kinderen met de auto vervoerd naar het huis van één van de pedagogisch medewerkers. Daar brachten de kinderen de dag door. ’s Middags werden alle kinderen weer naar Ukkeltje gebracht voordat de eerste ouders hun kind weer kwamen ophalen. Eigenaresse Monique Pollack en haar medewerkers vertelden ouders niets over de ingetrokken vergunning en de opvang op een ander adres. Het vervoeren van de kinderen gebeurde bovendien onveilig zonder kinderstoeltjes. Toen ouders en de gemeente achter deze illegale praktijken kwamen, sloot Ukkeltje haar deuren voorgoed.

Gevleid
Nu blijkt dat de ondernemer niet alleen ouders en de gemeente, maar ook een ex-stagiaire heeft opgelicht. De 20-jarige vrouw liep een maand stage op de administratie toen Pollack vroeg of ze de zaak wilde overnemen omdat ze meer tijd wilde besteden aan haar zoon en zich wilde inzetten voor ‘sterke allochtone vrouwen’. De 20-jarige voelde zich gevleid, maar wilde het eerst met haar ouders overleggen. Nog voordat ze het met haar ouders had kunnen bespreken, bleek ze eigenaar van Kukeleku bv, het bedrijf waaronder het Ukkeltje viel. Haar handtekening, die al bij de notaris was gelegaliseerd, bleek gekopieerd. Nu zit ze met een schuld van 60.000 euro.

Lees meer in het artikel in Metro >>

Beeld: Stock.XCHNG

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.