Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Opvoeden is samenspel’

Frida Noordzij
Opvoeden doe je niet alleen. Ouders, kinderopvang, scholen, sportverenigingen en gemeenten werken daarbij samen en helpen bij alledaagse opvoedvragen. ‘Opvoeden is Samenspel’ is dan ook het thema van de Week van de Opvoeding, die van 1 tot en met 7 oktober plaatsvindt.
Foto: iStock

De Week van de Opvoeding is een jaarlijkse terugkerende themaweek, om aandacht te vragen voor opvoeden en ouderschap. Daarbij draait het om ontmoeting en uitwisseling van opvoedvragen en -antwoorden tussen ouders, medeopvoeders en professionals.

Activiteiten

Net als voorgaande jaren worden er ook dit jaar allerlei activiteiten en workshops georganiseerd. Op de website van Week van de Opvoeding staat beeldmateriaal, zoals posters en banners, om de week onder de aandacht te brengen.

Inspireren

Ook is het mogelijk om een activiteit te delen, en zo anderen te inspireren of uit te nodigen deel te nemen aan de activiteit. Denk aan een opvoedspel, een workshop of een lezing. Klik hier om een activiteit aan te melden. De teller van activiteiten die gehouden worden door het hele land staat op het moment van schrijven op 162 en zijn te vinden op plaats of postcode.

Oproep

Op de website wordt een speciale oproep gedaan aan professionals: organiseer een lunch of een sportieve activiteit zodat ouders elkaar kunnen ontmoeten en elkaar kunnen helpen bij het opvoeden van hun kinderen. Zo kunnen onder andere professionals die in de kinderopvang werkzaam zijn hun steentje bijdragen aan de Week van de Opvoeding.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.