Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Open huis voor passende kinderopvang

Media Kinderopvang opent haar deuren voor zorgprofessionals in de regio. Dat is nodig om hen te informeren over het bestaan van de passende kinderopvang-groep De Regisseurtjes. Niet iedereen weet van het bestaan af en dat moet veranderen.
Passende kinderopvang.jpg
'We zijn tevreden over hoe het loopt

Met de groep De Regisseurtjes, waar kinderen met een zorgbehoefte worden opgevangen, heeft Media Kinderopvang uit Hilversum iedere dag weer een wereld te winnen. Zo blijkt ruim een jaar nadat de kinderopvangorganisatie met passende kinderopvang is gestart. Want hoewel de groep redelijk gevuld is, weten veel zorgprofessionals die ouders en kinderen moeten doorverwijzen nog niet van het bestaan van de groep af. Dat is jammer. De kinderopvangorganisatie opent daarom haar deuren voor zorgprofessionals in de regio.

Geen medisch kinderdagverblijf

Huisartsen, logopedisten, verloskundigen, fysiotherapeuten, jeugdzorgmedewerkers, consultatiebureau-medewerkers: iedereen is welkom om op woensdag 13 april te horen over wat De Regisseurtjes kinderen en ouders te bieden heeft. Vestigingsmanager van Studio Kakelbont Sandra Sluijk: ‘Er is nog veel onwetendheid bij mensen die kinderen door kunnen verwijzen. Goede connecties zijn voor ons belangrijk. We merken dat zorgprofessionals denken dat we een medisch kinderdagverblijf zijn en kinderen daarom niet naar ons doorverwijzen, maar dat zijn we niet. Bij ons zijn kinderen welkom met een ontwikkelingsachterstand of een verstandelijke beperking, maar ook kinderen die speciale medische verzorging nodig hebben.  Het unieke aan ons concept is dat dit gebeurt binnen de muren van een regulier kindcentrum.’

Financiering passende kinderopvang

De passende kinderopvang in Hilversum is een samenwerking tussen Media Kinderopvang en organisatie Amerpoort. De financiering loopt via de Amerpoort  waar kinderen een beschikking of een pgb krijgen. De passende kinderopvang wordt hier vanuit betaald.  In de toekomst is het de bedoeling dat de passende kinderopvang ook deels met kinderopvangtoeslag wordt gefinancierd.

Nieuwsgierig naar de verdere organisatie van passende kinderopvang bij Media Kinderopvang? Lees dit artikel >>

Groepsbezetting

De Regisseurtjes vangt vier dagen per week kinderen op. Op woensdag is de groep dicht. Vooral op maandag en vrijdag zijn nog plekjes. Inmiddels is het zevende kind aangemeld voor de groep. ‘We zijn tevreden over hoe het loopt, maar het kan altijd beter,’vertelt Sluijk. Zij merkt dat er veel vaste connecties in de zorg bestaan en dat zorgverleners en ouders het lastig vinden om verder te kijken dan hun vaste adressen.

 Open huis

Daarom is deze informatiemiddag voor zorgprofessionals hard nodig. Behalve een presentatie over het hoe en waarom van De Regisseurtjes, kom Jan Slagter, oprichter van omroepvereniging MAX een verhaal vertellen. Hij is als voorzitter van de Stichting voor Geestelijk en Maatschappelijk Welzijn Gehandicapten Nederland (SWGN) nauw betrokken bij dit onderwerp. Slagter zal in zijn praatje een toelichting geven over het belang van multidisciplinair inzetten van behandeling en zorg.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.