Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Ook scholen mogen nu peuters opvangen

Bij wijze van experiment zijn peuters vanaf 2 jaar nu ook welkom op de Haagse Van Ostadeschool. Hiervoor trekt de gemeente Den Haag 60.000 euro subsidie uit. Als het aan de schooldirecteur ligt, is dit slechts het begin en komen er straks ook al baby’s naar zijn school. ‘Hoe jonger we ze hier kunnen verwelkomen, hoe beter.’
Peuters-school-AdobeStock.jpg
'Als we de hele ontwikkeling van het kind tot twaalf jaar zelf in de hand kunnen houden

Het

Registreren

4 REACTIES

  1. Het is marktverstorend. Zelfstandige KDV met VVE zal hier last van krijgen als (peuter) scholen dit terrein betreden. baby's zijn nooit kostendekkend dus zover zal het wel niet komen…interessant dat Stephen Covey van stal gehaald wordt door een directeur van een basisschool. Alle respect. Maar goed ik ken de wijk en de kinderen verdienen alle steun wij verzorgen er 46 en geeneen heeft een Nederlandse achternaam…en dat doen we niet een ochtendje maar hele dag en natuurlijk aandacht voor het individuele kind. En we volgen ze van 0 tot 4..overigens uiteraard een goed experiment van school en gemeente maar een KDV met VVE kan kinderen zowel de sociale context bieden als het educatieve.

  2. Lees alle reacties
  3. Jammer dat meneer Gunsch blijkbaar geen weet heeft van het aanbod (lees kennis en kunde) van kinderdagverblijven / peuteropvang. Dit is echt een gemiste kans om de expertise van de voorschool samen met de vroegschool door te ontwikkelen zoals op vele plaatsen het geval is.

  4. Beste Cynthia Hoekstra,
    Bedankt voor uw reactie. We kennen het concept van kinderopvang in het schoolgebouw, maar vaak vallen deze voorzieningen onder de regie van een kinderopvangorganisatie of peuterspeelzaal. Met kinderopvangtoeslag voor ouders en pedagogisch opgeleide pm'ers op de groep en met de nadruk op spelen in plaats van leren. Wat aan dit initiatief opvalt,is dat het de school zelf is die de peuteropvang beheert en uitvoert inclusief een 'juf' op de groep. Termen als "klaarstomen voor school" en peuters die "werken" zijn toch niet echt waarden waar in de kinderopvang aan wordt gehecht. Sterker nog: met alle ervaring die de kinderopvang met deze doelgroep heeft, is wel gebleken dat zo'n puur cognitief gestuurde aanpak voor jonge kinderen niet werkt. Dat er nu toch subsidie voor een dergelijke invulling van peuteropvang wordt vrijgemaakt met het idee dit landelijk mogelijk te gaan maken, vonden we dit toch vermeldenswaardig. Voldoet uw groep ook aan bovenstaande omschrijving? Dat is zeker interessant voor ons om te weten, want wij willen graag meer aandacht besteden aan deze ontwikkeling.

  5. Dat wiel is allang uitgevonden.
    Werk op een heb locatie in een basisschool. VVE. Gezien de methode die scholen ook hanteren en de structuur pas je deze individueel en op leeftijd en ontwikkeling aan. Is er een kindvolgsysteem gebaseerd op de groep en de individuele leerbehoeften. Is er overleg met de leerkrachten en gezamenlijke doelen. Ik zie niet in wat er nieuw aan is naast de vve die bestaat. Behalve natuurlijk de subsidie die direct naar de school gaat ipv een kinderopvangsorganisatie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.