Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ook Doomijn Kinderopvang gaat voor de bijl: locaties dicht vanwege tekort aan personeel

Frida Noordzij
Opnieuw een (grote) kinderopvangorganisatie die de bezetting niet langer rond krijgt: Doomijn Kinderopvang, met locaties in Zwolle, Apeldoorn en Meppel, sluit tijdelijk locaties vanwege het tekort aan personeel. Ouders wordt gevraagd zelf een alternatief te vinden.
ook-doomijn-kinderopvang-gaat-voor-de-bijl-locaties-dicht-vanwege-tekort-aan-personeel
Design_Miss_C/Pixabay

Dat meldt de Stentor.

Het is een besluit dat meerdere kinderopvangorganisaties momenteel noodgedwongen moeten nemen: locaties voor een dag of langer sluiten omdat er onvoldoende bezetting is om kwalitatief goede kinderopvang te kunnen bieden.

Rouleren met sluiting van groepen

Zo ook bij Doomijn, met zo’n zeventig locaties in Zwolle, veertig in Apeldoorn en tien in Meppel. Een aantal locaties wordt tijdelijk gesloten. In een e-mail aan ouders meldt regiomanager Anneke Geels onder meer: ‘Om ervoor te zorgen dat jullie de komende weken weten waar je aan toe bent en de druk te verdelen over verschillende opvanglocaties, gaan we rouleren met het tijdelijk sluiten van een aantal groepen.’

‘Aanhoudend probleem’

Doomijn sluit vanaf deze week elke maandag, dinsdag en donderdag twee of drie bso-locaties, meldt de Stentor. Geels: ‘Het personeelstekort is een aanhoudend probleem, waar op dit moment geen structurele oplossing voor is.’ Aan ouders wordt gevraagd zelf een alternatief te vinden op deze dagen.

Dicht rond feestdagen

Het is niet de eerste keer dat Doomijn ingrijpende maatregelen moet nemen vanwege een tekort aan personeel en de toenemende werkdruk. Eind 2021 werd ouders gevraagd hun kinderen niet naar de kinderopvang te brengen tussen kerst en oud en nieuw, om ‘het personeel de rust te bieden die het nodig heeft. De rek is eruit’. Lees meer

Deze week kwam minister Karien van Gennip (SZW) met maatregelen om de werkdruk in de kinderopvang te verlagen en het toenemende personeelstekort een halt toe te roepen. Branchepartijen BK en BMK reageren allebei op deze maatregelen. De BK juicht deze toe, maar vindt ook dat het kabinet belangrijke stappen niet neemt, lees meer. De BMK spreekt van ‘een goede start’, maar komt ook met aanvullende maatregelen die de sector er weer bovenop moeten helpen, lees meer.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.