Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ondanks problemen greep gemeente niet in

Ondanks problemen greep gemeente niet in

Uit inspectierapporten van de GGD Amsterdam bleek dat Het Hofnarretje niet stelselmatig de regels aan haar laars lapte, maar dat er wel problemen waren die aanleiding konden zijn voor een sluiting van de locaties. Toch besloot het stadsdeel hier nooit toe. Hoofdverdachte van de misbruikaffaire Robert M. werkte van februari 2007 tot juni 2009 in Het Hofnarretje.

Werkroosters
Vaak ging het om regelementen voor de oudercommissie die niet op orde waren. Daarnaast werden verklaringen van goed gedrag te laat door het personeel ingeleverd. De belangrijkste kritiek betrof de werkroosters: de GGD vroeg zich in een enkel geval af of er op bepaalde momenten voldoende personeel voorhanden was. Die problemen bleken bij latere inspecties opgelost.

Andere verdachten
Vandaag en morgen zullen de mede-verdachten in de zedenzaak onder wie de echtgenoot van Robert M. worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. de andere verdachte is een 39-jarige medewerker van het Hofnarretje. Hij zou ontuchtige handelingen op internet hebben gepleegd. Of er een verband is tussen zijn zaak en die van Robert M. is nog niet duidelijk. M. was wel werkzaam in dezelfde dependance van Het Hofnarretje als deze man.
Die zal beoordelen of de beide mannen langer in voorrarrest moeten blijven.

Beeld: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.