Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Nieuwe jongerencampagne: ga voor de leukste bijbaan in de kinderopvang!

Wist jij dat derde- en vierdejaars hbo-studenten van een sociale opleiding in de kinderopvang mogen werken? Kinderopvang werkt! wil deze studenten enthousiast maken voor een bijbaan in de opvangbranche en start daarom een nieuwe campagne die volledig om deze doelgroep draait.
werk kinderopvang
Beeld: AdobeStock

Met korte video’s, verhalen, hapklare informatie en tools wil Kinderopvang werkt! derde- en vierdejaarsstudenten met een sociale hbo-opleiding enthousiast maken voor de leukste bijbaan die er is. Ook richt de campagne zich met eigentijdse middelen op studiekiezers. Zo wil de sector bijdragen aan voldoende instroom in de toekomst.

Mooie bijbaan

Het gaat om hbo-studenten waarbij de opvoeding en ontwikkeling van kinderen een onderdeel van de studie is. Na twee jaar opleiding mogen ze met 50 procent van de studiepunten in de bso aan de slag en met 75 procent van de studiepunten in kinderopvang. Op www.bijbaaninkinderopvang.nl lezen ze direct de voordelen van zo’n bijbaan. Via de Diplomacheck kun je eenvoudig checken of de student met zijn of haar opleiding in aanmerking komt. Ook is er een speciale pagina om vacatures voor bijbanen te bekijken.

Ontwikkeld met en voor jongeren

De campagne borduurt voort op het concept van Kinderopvang dankzij jou, maar is aangepast op basis van input van jongeren. Het blijkt dat studenten die in de kinderopvang mogen werken, dat vaak helemaal niet weten. ‘Driekwart werkt in de supermarkt, terwijl je in kinderopvang toch al snel het dubbele of driedubbele verdient. De uren zijn flexibel in te plannen, ze bouwen aan hun cv en leren omgaan met verantwoordelijkheid. Die positieve punten benadrukken we in de campagne’, zegt projectleider Davina Koudijs.

De nieuwe opleidingspagina biedt studiekiezers toegankelijke en hapklare informatie over mbo-opleidingen, hbo-opleidingen en associate degrees, aangevuld met ervaringsverhalen. Scholieren die werken en leren willen combineren in een bbl-opleiding vinden hier informatie terug over opleiding en vacatures.

Bijbaan beschikbaar?

Bied jij ook bijbanen aan in jouw kinderopvangorganisatie? Laat het Kinderopvang werkt! weten via kinderopvangdankzijjou@fcb.nl. Dan plaatsen zij een link in hun overzicht van bijbanen. Via de online campagne leiden ze studenten naar het vacatureoverzicht van de bijbanen in kinderopvang.

Interesseren voor werken en leren in kinderopvang

Afgelopen twee jaar heeft Kinderopvang werkt! diverse initiatieven genomen om de instroom in de branche te verhogen. En met resultaat: de branche is met 15.000 medewerkers gegroeid! Met de campagne Kinderopvang dankzij jou maken ze het waardevolle werk in kinderopvang zichtbaar en richten ze zich op studiekiezers, herintreders, zij-instromers en studenten met een bijbaan. Ook werken ze zich met deze campagne aan de beroepstrots en waardering van huidige medewerkers en daarmee aan behoud.

Niet alleen stijgt het aantal zij-instromers in de kinderopvang (42 procent), maar opvallend genoeg komt 21 procent van hen uit de detailhandel. Ook stijgt het aantal pedagogisch professionals in opleiding en is er een lichte daling te zien in het personeelstekort. Dat blijkt uit onderzoek door Kinderopvang werkt! >>

Bron: Kinderopvang werkt!

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Dus als ik het goed lees en begrijp… even 2 jaar een bijbaantje en dan doei… op zoek naar je baan. De kinderopvang achter laten na 1 a 2 jaar investeren in kennis en kunde.
    Byzonder wederom deze campagne!! Ik zeg blijf maar “vakken vullen” want kinderopvang is een heel ander vak.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.