Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe informatie toegevoegd aan cao Kinderopvang

Frida Noordzij
Nieuwe cao-gerelateerde informatie is beschikbaar op de website van het Arbeidsmarktplatform Kinderopvang. Met onder meer de nieuwe vergoedingsbedragen voor gebroken diensten en reiskosten. Ook zijn er nieuwe veelgestelde vragen over de cao toegevoegd op de website.

Dat maakt Brancheorganisatie Kinderopvang bekend.

Vergoedingsbedragen

De vergoedingsbedragen in de cao Kinderopvang worden jaarlijks geïndexeerd. De wijzigingen wat betreft de vergoedingen voor gebroken diensten, reiskosten woon-werkverkeer en dienstreizen die gelden per 1 januari 2019 zijn hier te vinden.

Pensioenpremie 2019

Onlangs werd ook de jaarlijks vastgestelde verdeling van de pensioenpremie tussen werkgever en werknemer bekend gemaakt. Klik hier om de pensioen en pensioenpremieverdeling cao Kinderopvang 2019 te bekijken.

ID-salarissen

De aan het minimumloon gerelateerde salarissen voor in- en doorstroombanen (ID-banen) zijn gepubliceerd. Bekijk hier de ID-salarissen per 1 januari 2019.

Veelgestelde vragen

Op de website van het Arbeidsmarktplatform Kinderopvang zijn nieuwe veelgestelde vragen over de cao toegevoegd. De vragen gaan onder meer over:

  • Scholing voorschoolse educatie (zie hier);
  • Geldigheid van voor 1 oktober 2017 behaalde certificaten voor scholing 0-jarigen (zie hier);
  • Het meetinstrument en de doorlooptijd van een gelijkstellingsprocedure (zie hier). Het meetinstrument is een assessment dat onder omstandigheden door de Gelijkstellingscommissie kan worden ingezet bij de beoordeling van een gelijkstellingsverzoek voor een werknemer die een opleidingsachtergrond heeft die niet of niet meer vermeld staat in de kwalificatie-eis (diplomalijst) voor pedagogisch medewerker.

Bron: Brancheorganisatie Kinderopvang

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.