Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Nieuw! Voldoe aan kwalificatie-eis met beroepsgerichte mbo-certificaten

Goed nieuws voor de sector. Herintreders, zij-instromers of anderen met een niet (meer) gekwalificeerde opleidingsachtergrond in de kinderopvang, hebben nu een extra mogelijkheid om aan de kwalificatie-eis voor pedagogisch medewerker te voldoen. Namelijk door middel van het behalen van beroepsgerichte mbo-certificaten: een soort ‘deeldiploma’s’ van de mbo-3 opleiding pedagogisch medewerker in de kinderopvang.
diploma behaald geslaagd
Beeld: iStock

Het

Registreren

3 REACTIES

  1. De verdienmodellen van de opleiders moeten maar eens op tafel. Uiteindelijk gaat het om de geschiktheid van de individuele medewerker, daarvoor is goede begeleiding veel belangrijker dan de opleiding. Pedagogische nascholing lijkt zinniger dan zomaar een aantal mensen door de mangel halen omdat aan een cao tafel bedacht is dat hun diploma niet meer geldig is. En dan straks een enorme wildgroei aan certificaten waarvan niemand meer weet welke leiden tot goedkeuring door de inspectie.

  2. Lees alle reacties
  3. Super goed initiatief, maar voor mij toch enigszins een zure appel. Ik moest vijf jaar geleden, omdat wij huidige diploma niet meer geldig was, een heel EVC traject doorlopen. Bloed zweet en tranen heeft het mij gemist en mijn werkgever een bak met geld. Heel zuur dat je nu omdat er krapte op de markt is, zomaar weer alles wordt aangepast. Ik hoop dat we de kwaliteit kunnen blijven waarborgen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.