Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Netwerkbijeenkomsten sport voor brede scholen

Brede scholen die zich willen inzetten voor een gezondere leefstijl kunnen zich aanmelden voor het Netwerk Sport. Dit is een initiatief van het Landelijk Steunpunt Brede Scholen. In vier bijeenkomsten ontmoeten schooldirecteuren, kinderopvangmanagers, combinatiefunctionarissen en gemeenteambtenaren elkaar en gaan in gesprek over hoe je een gezonde leefstijl voor kinderen kunt stimuleren.
Netwerkbijeenkomsten sport voor brede scholen
Foto: ANP Photo

Het idee is dat iedere brede school of organisatie z’n eigen expertise op het gebied van beweging en goede voeding meeneemt en dat met de andere aanwezigen deelt. Zo wint iedereen. Deelnemers krijgen lezingen van experts op het gebied van een gezonde leefstijl voor kinderen, vervolgens komen er gezamenlijke opdrachten en analyses.

Sportcongres

De laatste bijeenkomst vindt plaats tijdens het Landelijk Sportcongres dat op 1 oktober wordt georganiseerd. Dit organiseert het Landelijk Steunpunt in samenwerking met NOC*NSF en de PO-Raad en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen. De andere ontmoetingsdata zijn 6 maart, 13 mei en 4 juni. Lees meer op de website van het Landelijk Steunpunt Brede Scholen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.