Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Motto opvoedingsweek ‘Ik tel tot tien’

De Week van de Opvoeding, die voor de vierde keer plaatsvindt, begint echt een begrip te worden voor ouders, kinderopvang, jeugdzorg, peuterspeelzaalwerk en gemeenten. Dit jaar is het thema van de opvoedweek 'Ik tel tot tien'. De week vindt plaats van 6 tot en met 12 oktober.
Motto opvoedingsweek 'Ik tel tot tien'
Foto: ANP Photo

Met ‘Ik tel tot tien’ kun je alle kanten op. ‘Ik tel tot tien’ geeft direct gespreksstof’, aldus Jacqueline van Rijn, projectleider vanuit het Nederlands Jeugdinstituut. ‘Je denkt snel aan een eigen opvoedsituatie waarbij je tot tien hebt geteld. Maar je kunt ook denken aan speelmomenten met je kind: ‘…wie niet weg is, is gezien!’ Of aan hoe druk je als ouder bent: het gevoel dat je soms tien dingen tegelijk aan het doen bent.’

Activiteiten

De week is afhankelijk van initiatieven die door ouders, professionele opvoeders, vrijwilligers, gemeenten en kinderen zelf worden georganiseerd. Dit kan echt van alles zijn. In 2013 werden er vanuit de kinderopvang bijvoorbeeld open dagen, lezingen, discussies, kijkmiddagen en activiteiten voor ouders en kinderen georganiseerd. Heb je een idee voor een activiteit die bij het thema van dit jaar past? Vanaf het voorjaar kun je activiteit(en) aanmelden op de site van de Week van de Opvoeding.

Samenwerken

De week nodigt ook uit om samenwerking te zoeken met het onderwijs, de jeugdzorg, Centra voor Jeugd en Gezin, de bibliotheek, sport- en cultuurverenigingen en peuterspeelzalen/kinderdagverblijven of de gastouderopvang. De opvoedweek is een initiatief van het Nederlands Jeugdinstituut. Ruim 2,5 miljoen Nederlanders zijn dagelijks verantwoordelijk voor de zorg van hun gezin. Volgens het NJi ‘één van de meest uitdagende en zinvolle bezigheden die er is’. Met de themaweek wil het NJi ouders een helpende hand bieden en uitnodigen om over opvoeding in gesprek te gaan.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.