Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Met kinderen aan de slag op Nationale Kraanwaterdag

Kraanwater is een gezonde en duurzame dorstlesser. Om daar aandacht voor te vragen vindt ook dit jaar de Nationale Kraanwaterdag plaats, op woensdag 28 september. Meedoen? Er is gratis educatief materiaal beschikbaar en je kunt kans maken op een gastles door een waterexpert.
met-kinderen-aan-de-slag-op-nationale-kraanwaterdag

Het Nederlandse kraanwater is bijzonder schoon en daarom ook gezond om te drinken: er zitten geen calorieën in én het tast de (kinder)tanden niet aan. Daarnaast is het natuurlijk een heerlijke dorstlesser. Het Nederlandse kraanwater behoort zelfs tot het beste kraanwater ter wereld, zegt het Voedingscentrum. Wat ons betreft kan je dan ook niet vroeg genoeg beginnen met het aanbieden van ‘gewoon’ kraanwater aan kinderen, eventueel met wat komkommer of frambozen erin voor het smaakje.

‘Kraanwater, gewoon bijzonder!’

Om het belang van kraanwater als gezonde en duurzame dorstlesser op de kaart te zetten, organiseren de Nederlandse drinkwaterbedrijven jaarlijks de Nationale Kraanwaterdag. Dit jaar vindt die plaats op woensdag 28 september en niet alleen scholen, maar ook de kinderopvang kan daaraan meedoen. Het thema is: ‘Kraanwater, gewoon bijzonder!’.

Aanmelden

Op de website kunnen kinderopvangorganisaties en gastouders zich aanmelden, voor een gratis Kraanwaterdagposters en educatieve materialen, passend bij de leeftijd/het niveau van de groep.

Gelukkig heb je nog even: geef je je op vóór woensdag 14 september 2022, dan ontvang je uiterlijk dinsdag 20 september 2022 de aangevraagde Kraanwaterdagposters. De link naar de digitale materialen ontvang je vanaf maandag 12 september 2022.

Gastles

Door je groep aan te melden maak je kans op een gastles van een echte waterexpert of unieke waterbidons. De winnende groepen worden op dinsdag 20 september 2022 bekend gemaakt en geïnformeerd per telefoon en email.

Challenge Meester Jesper

Meester Jesper (bekend van o.a. Instagram en TikTok) heeft een challenge bedacht voor alle kinderen die meedoen met Nationale Kraanwaterdag. Doen jullie mee met de challenge? Dan maken jullie kans op een gesigneerd exemplaar van zijn boek. Bekijk de aankondiging van zijn challenge.

Organisatoren

Nationale Kraanwaterdag is een gezamenlijk initiatief van alle drinkwaterbedrijven in Nederland en wordt ondersteund door Kennisprogramma DuurzaamDoor, Eco-Schools, Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO), Gezonde School, JOGG, Jong Leren Eten, Nederlands Watermuseum, Ons Water, Voedingscentrum, Voedseleducatie Platform en Watereducatie.nl.

Meer weten over de Nationale Kraanwaterdag? Klik op de afbeelding:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.