Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer ouders kunnen schoolactiviteiten niet betalen

Steeds meer ouders vragen om financiële bijstand bij de Stichting Leergeld om hun kinderen op schoolreisje te kunnen sturen of om schoolspullen te kunnen kopen.
Steeds meer ouders kunnen schoolreisje niet betalen
Opvallend is dat kinderen steeds duurdere digitale apparaten nodig hebben voor school zoals tablets en laptops. - Foto: ANP

De Stichting Leergeld heeft 84 lokale stichtingen die kinderen de kans geven om te kunnen meedoen aan allerlei activiteiten die hun ouders niet kunnen betalen. Vorig jaar gaf de stichting 9 miljoen euro uit aan de ondersteuning van 68.000 kinderen. In 2010 waren dat nog 35.000 jongeren, en het aantal kinderen dat hulp nodig heeft, zal dit jaar tot 75.000 jongeren oplopen.

Digitale apparaten

Volgens de stichting is het belangrijk dat ieder kind kan meedoen aan schoolactiviteiten, zodat ze niet worden buitengesloten. Opvallend is dat kinderen steeds duurdere digitale apparaten nodig hebben voor school zoals tablets en laptops. Het grootste deel van de hulpvraag komt dan ook van ouders met kinderen die naar de middelbare school gaan.

Kinderen die opgroeien in armoede, presteren daardoor slechter op school. Dit ontdekten Amerikaanse onderzoekers. Kinderen in armoede blijken minder grijze hersencellen te hebben >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.