Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Medewerkers Kindergarden krijgen salarisverhoging (en meer)

Door het personeelstekort én de enorme inflatie zijn er steeds meer werkgevers, ook in de kinderopvang, die hun personeel iets extra’s willen geven. Ook Kindergarden beloont de inzet van haar medewerkers met onder meer een salarisverhoging.
geld
iStock

‘Onze medewerkers zijn ervaren, loyaal en betrokken. We beseffen heel goed hoe kostbaar ze zijn. We waarderen hun inzet enorm en willen ze daarvoor bedanken. Dat doen we in de vorm van extra investeringen op het gebied van ontwikkeling, kwaliteit, verbinding en beloning.’ Dat zegt algemeen directeur van Kindergarden, Nicole Krabbenborg, in een toelichting op de nieuwe doorgroei- en opleidingsmogelijkheden die 1 oktober ingaan.

Extra trede omhoog

Per 1 oktober 2022 krijgt iedere werknemer bij Kindergarden een salarisverhoging. Krabbenborg: ‘Onze medewerkers hebben extra taken gekregen, de werkdruk is toegenomen. We waarderen hun inzet enorm en willen ze daarvoor bedanken. Dat doen we in de vorm van extra investeringen, ook op het vlak van beloning. Op dit moment is het zo dat iedere Kindergarden-medewerker er elk jaar een trede bij krijgt als je goed functioneert. Nu ga je naast de jaarlijkse trede bij goed functioneren eenmalig een extra trede omhoog in salaris.’

Extra mogelijkheden voor pedagogisch medewerkers

Nieuw bij Kindergarden is dat je als pedagogisch medewerker kunt doorgroeien naar de functie van senior pedagogisch medewerker, waarbij je meer taken en verantwoordelijkheden hebt. Daarmee groei je financieel door naar de volgende schaal. Ook biedt Kindergarden iedere pedagogisch medewerker met opleidingsniveau MBO 3 de mogelijkheid om de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 te halen. Deze specialisatie wordt verzorgd én betaald door de organisatie. Daarnaast blijven ze pedagogisch assistenten en huishoudelijk medewerkers inzetten, zodat je als pedagogisch medewerker nog meer onverdeelde aandacht aan de kinderen kunt geven.

Reiskostenvergoeding omhoog

Ook op het gebied van reiskostenvergoeding gaan medewerkers erop vooruit. Naast het volledig vergoeden van OV, ontvangen medewerkers die met de auto naar het werk komen per 1 oktober 2022 een kilometervergoeding van € 0,19 per kilometer. Per 1 januari 2023 gaat deze kilometervergoeding omhoog naar € 0,21 per kilometer.

Ontwikkeling en kwaliteit

Het financiële perspectief maakt deel uit van een pakket aan maatregelen waarin de visie van Kindergarden doorklinkt. Krabbenborg: ‘We staan voor continuïteit en ontwikkeling. Daarom zijn we destijds onze eigen academie gestart met een enorm aanbod aan trainingen, webinars en podcasts. Elke Kindergarden-functie heeft inmiddels een eigen leerlijn, zodat de ontwikkeling van iedere collega gewaarborgd is. Dat we iedere pedagogisch medewerker die opleidingsniveau MBO 3 heeft, nu de mogelijkheid geven om de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 te halen, is ook een investering in kwaliteit.’

In tijden van personeelskrapte is het niet alleen zaak om nieuwe medewerkers te vinden, maar misschien nog wel belangrijker om ze te behouden. Door de medewerkersreis optimaal in te richten versterk je de relatie met je personeel. Directeur van Kindergarden Nicole Krabbenborg weet hier alles van en zet zich samen met haar collega’s volop in om die reis bij Kindergarden zo mooi mogelijk te maken. Lees hier het interview met Nicole Krabbenborg >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.