Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Medewerkers Kiekeboe begrijpen er niets van

Kiekeboek

Het team van kinderdagverblijf Kiekeboe uit Schoorl, drie jaar geleden nog gekozen als beste leidsterteam van Nederland, begrijpt er niets van. De klacht van ouders tegen een pedagogisch medewerker op de groep heeft de boel op stelten gezet. ‘Verbazing, verbijsterd en boosheid’ kopt het Noordhollands Dagblad.

Bij de GGD kwamen meerdere klachten binnen van ouders aan het adres van Kiekeboe. Een van de klachten gaat zelfs over grensoverschrijdend gedrag door een pm’er. De klacht is neergelegd bij de zedenpolitie. De medewerker is op non-actief gesteld.

Hardhandig aangepakt
De andere klachten gaan over de bejegening van kinderen van nul tot vier jaar door de pedagogisch medewerkers. Volgens ouders worden de peuters bij het aankleden onnodig hard aangepakt. Kinderen zouden voor straf langdurig op het toilet worden gezet en er zijn klachten over het verkeerd gebruiken van de koortsthermometer.

Open
De directrice van de locatie zit ziek thuis na alle gebeurtenissen. Christine Dufour, de interim-directrice, vertelt in de lokale krant dat de sfeer rustig en goed is. ‘Alle kinderen van nul tot vier die deze dag zouden komen, zijn er ook daadwerkelijk.’ Voorlopig blijft de locatie nog gewoon geopend.

Bron: Noordhollands Dagblad
ANP Photo, Lex van Lieshout

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.