Personeelstekort en werkdruk groot probleem’

Het nijpende personeelstekort in de kinderopvang zorgt voor een stijgende werkdruk. Een zorgelijke situatie, volgens PPINK. ‘Druk op de pedagogisch medewerkers betekent druk op de kwaliteit’, zegt beleidsmedewerker Lonneke van Dijk. ‘Het is tijd dat alle partijen hun verantwoordelijkheid nemen, van kinderopvangorganisaties tot opleiders en overheid.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Adobestock

PLANNEN VOOR PPINK FESTIVAL

PPINK kijkt of er mogelijkheden zin om een eigen festival te organiseren. Het PPINK Festival is speciaal voor pedagogisch medewerkers, vol leuke workshops en inspiratie. Houd de website in de gaten.

De recente landelijke lerarenstaking heeft ook in de kinderopvang de discussie doen oplaaien. Tijdens de staking werd vaak een beroep op bso’s gedaan om kinderen op te vangen, terwijl het personeelstekort in de kinderopvang nog groter is dan in het onderwijs. De cijfers liegen er niet om: van alle Nederlandse sectoren heeft de kinderopvang de op één na hoogste vacaturegraad. Dat leidt in de praktijk

0
68

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.