Het eerste kindcentrum 0-100 jaar

Stralend kijkt Mundo-directeur Monique Dongelmans me aan. 'Er is een droom uitgekomen', zegt ze. Met het wijkcentrum 'de Buurvrouw' in Rotterdam heeft ze iets unieks neergezet. Een wijkcentrum waarin buitenschoolse opvang, café, theater en nog veel meer onder één dak zitten. 'En het loopt als een dolle.'

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Bij ‘de Buurvrouw’ kan het allemaal: het is een plek waar kinderen naar de bso komen, ouders een kop koffie kunnen drinken of naar het mama-café komen, theaterproducties worden gehouden, cursussen en workshops worden gegeven, ruimtes worden verhuurd voor feestjes, coachingsgesprekken, bridge en noem maar op. Monique Dongelmans, directeur van de Rotterdamse kinderopvangorganisatie Mundo en initiatiefnemer, vertelt hoe dit tot stand gekomen is. ‘We zaten met een bso in een school, maar moesten op zoek naar een andere ruimte. We dachten over nieuwbouw, maar toen kwam plotseling het pand van Wijkgebouw Castagnet vrij. Het was een wat zieltogend wijkcentrum dat

0
86

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.