Handhaving wet zzp’ers opnieuw opgeschort

Opnieuw is de in 2016 ingevoerde Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (Wet DBA) opgeschort. Ditmaal tot 2020. Dit heeft de minister van Sociale Zaken (SZW) in februari bekendgemaakt. Wat betekent dit?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Bron: iStock

Met de inwerkingtreding van de Wet DBA verdween de VAR. Hiervoor in de plaats werden (model)opdrachtovereenkomsten geïntroduceerd. Met de Wet DBA ontstond echter veel onrust, waardoor zzp’ers zelfs opdrachten misliepen. De minister van SZW stelde handhaving van de wet vervolgens meerdere keren uit. Met uitzondering van ‘evident kwaadwillenden’. Die zouden wel worden aangepakt. Dit betrof de ernstigste gevallen. Ook dat gaf nog steeds onzekerheid.

Uitstel of afstel?

Inmiddels is duidelijk dat de nieuwe regering een voorstel zal doen om de mislukte Wet DBA te vervangen. Omdat deze in een breder scala van arbeidsrechtelijke maatregelen zal worden bezien, zal een nieuw

0
54

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.