Gemeenten worstelen, kinderopvang ook

Opvallend gedrag, slechte taalontwikkeling, weinig tot spel komen. Wat doen we in de kinderopvang met kinderen met special needs? Wat doen we met kinderen die niet in reguliere groepen te handhaven zijn? De transitie jeugdzorg belemmert de staande praktijk, maar er is ook weer hoop.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Wat doen we met zorgkinderen in de kinderopvang? Dat is een vraag die nog altijd actueel is. Net als in het basisonderwijs is de grondgedachte dat kinderen zoveel mogelijk in een reguliere groep moeten kunnen blijven. Programma’s als Alert4you dragen daartoe bij. Een samenwerkingsverband als PACT probeert daarvoor de professionals uit onderwijs, kinderopvang en zorg bij elkaar te brengen.

Gerdi Meyknecht, projectleider bij PACT, ziet hoe de inzet van Alert4you de laatste jaren normale praktijk is geworden. Medewerkers van bijvoorbeeld jeugdhulp worden als coaches ingezet in de kinderopvang. ‘Dat is een succesvolle aanpak. Het zijn mensen met verstand van

0
302

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.