Column – Geeltjes, flappen, heidagen

In de Amerikaanse kinderopvang helpen trainers, coaches en consultants actief managers om de pedagogische kwaliteit van kindcentra te verbeteren. Hun focus ligt op interactievaardigheden van de pedagogisch medewerkers of de kwaliteit van de leefomgeving op de groepen. De Amerikaanse onderzoekers Rojas, Nash en Sous gooien het in een recent verschenen studie over een heel andere boeg. Hun focus is de manager in de kinderopvang. Bij hun methode - de aan de universiteit van Harvard ontwikkelde Design Thinking for Educators - begint alles bij deze sleutelfiguur.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De methode omvat vijf stappen. Bij de eerste stap van ‘ontdekking’ stelden externe interviewers allerlei vragen aan een groep managers in de kinderopvang. De vragen begonnen heel open, zoals: hoe zien jouw werkdagen eruit? Daarna zoomde men meer in op een bepaalde kwestie, maar steeds vanuit managementperspectief: welke offers heb jij gebracht in dit vak? Voorzichtig werden mogelijke oplossingen geïnventariseerd, weer vanuit hetzelfde perspectief: hoe ziet effectieve coaching eruit voor jou? Op basis van alles wat naar voren werd gebracht, werd de hoofdvraag uiteindelijk: hoe kan de coach u helpen meer verbonden, gerespecteerd, ondersteund en effectief te zijn? Een indrukwekkende

0
22

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.