Home Madaga

Madaga

Binnen één generatie alle kinderen gezond leren eten. Dat is Madaga’s missie. Gezond leren eten is een vaardigheid die ontwikkeld moet worden net als kruipen, lopen en praten. Madaga maakt dat mogelijk, makkelijk én magisch met een nieuwe generatie kindervoeding in combinatie met foodtainment. Samen met ouders, verzorgers, kinderopvangcentra en scholen leren we kinderen vanaf de eerste hapjes met plezier en gemak gezond eten. Zo legt Madaga de basis voor gezonde eetgewoontes voor de rest van hun leven. Doe je ook mee?

Artikelen van en over Madaga

Voedseleducatie met plezier

Dat gezonde voeding binnen de kinderopvang belangrijk is, staat niet meer ter discussie. Maar voedseleducatie is een volgende stap. Hoe krijg je kinderen van 0 -12 jaar geïnteresseerd in gezonde groenten en fruit? Door er leuke activiteiten en een belevingswereld aan te koppelen, is de ervaring bij Madaga Spoony kindervoeding. Jeltje Meijvogel en Phaedra Mensen vertellen er meer over.
Gezondheid
bso-kinderen-massaal-aan-de-groenten-in-noord-holland

Courgettecake & zwarte-bonen-brownie: bakken, spelen en proeven met groenten op de bso

Ook op de bso kun je aan voedingseducatie doen. Dat komt uit onderzoek van het Louis Bolk Instituut naar de Gezonde Smikkelweken. Deze groenten-ontdekkingstocht voor kinderen van vier tot en met twaalf wordt komende zomer voor de derde keer georganiseerd.

Verliefd op écht eten

Gezond eten leren kinderen niet alleen van hun ouders; ook de kinderopvang heeft daarbij een belangrijke rol. Ingrid Keller Cayet richtte daarom Madaga op, dat gezonde maaltijden maakt voor de kinderopvang. 'We willen kinderen de kans geven om hapje voor hapje verliefd te worden op écht eten.'
Gezondheid
kinderopvang-valt-in-de-prijzen-met-gezonde-innovatie-awards

Kinderopvang valt in de prijzen met Gezonde Innovatie Awards

Met Madaga op Smaaksafari van Madaga en kinderdagverblijf Partou heeft de Gezonde Innovatie Award gewonnen. Met de Smaaksafari-koffer gaan kinderen op smaakavontuur en ontdekken ze spelenderwijs biet, broccoli, wortel en zoete aardappel.
Gezondheid
Samenwerking Spoony en Madaga

Een gezonde toekomst: Madaga Kindervoeding en Spoony bundelen krachten 

Ze hebben een gezamenlijke missie om een toegankelijk alternatief te bieden voor ongezonde kindervoeding, met gezonde en vernieuwende producten. Bovendien zetten beide ondernemingen zich in om kinderen spelenderwijs verliefd te laten worden op gezond en lekker eten. Daarom bundelen organisaties Madaga en Spoony nu hun krachten!

Kinderen gezond laten eten: hoe de kinderopvang hierin kan bijdragen volgens ouders

Vrijwel alle ouders vinden het belangrijk dat hun kind gezond en gevarieerd eet. Toch is dit voor velen een uitdaging in verband met tijdgebrek. De kinderopvang kan hier volgens ouders een belangrijke rol in spelen.

Dossier: Voeding

Eten is emotie. Organisaties die het voedingsplan omgooien, kunnen daar over meepraten. De overgang van ranja naar water en van smeerworst naar humus valt niet bij iedere ouder goed. Voeding zegt iets over wie je bent, dus ook over wat voor kinderopvangorganisatie je wilt zijn. In dit dossier: handige weetjes over kinderen en eten, een paar lekkere én gezonde recepten en de nieuwste inzichten op het gebied van voedselallergie. En je leest hoe ze bij Smallsteps de kinderen aan de (onbekende) groenten krijgen: door op smaaksafari te gaan!

Groentetips voor kleintjes in de kinderopvang

Steeds meer kinderopvangorganisaties onderscheiden zich met gezonde voeding. Dat kan heel goed door ook tussen de middag warme maaltijden te bieden. Ingrid Cayet van Madaga Kindervoeding geeft tijdens een sessie op het Openingsevent Week van het Jonge Kind tips wat je nog meer met groenten kunt doen.

Minimaal één groentemaaltijd per dag bij Smallsteps

Kinderopvangorganisatie Smallsteps gaat kinderen minimaal één keer per dag een groentemaaltijd aanbieden. Dit doen zij met een Smaaksafaribox, een middel waarmee pm’ers kinderen kunnen leren proeven, koken en waar activiteitentips in staan.