Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang valt in de prijzen met Gezonde Innovatie Awards

Met Madaga op Smaaksafari van Madaga en kinderdagverblijf Partou heeft de Gezonde Innovatie Award gewonnen. Met de Smaaksafari-koffer gaan kinderen op smaakavontuur en ontdekken ze spelenderwijs biet, broccoli, wortel en zoete aardappel.
kinderopvang-valt-in-de-prijzen-met-gezonde-innovatie-awards
Foto: Jill Wellington/Pixabay

Verschillende initiatieven en producten vielen in de prijzen, maar consumenten kozen Met Madaga op Smaaksafari als winnend initiatief, meldt het Expertisecentrum Voedingsmiddelenindustrie. De Gezonde Innovatie Awards werden voor de derde keer uitgereikt door Foodlog, Foodpersonality en supermarkt.team.

Wat is het?

De Smaaksafari-koffer wordt twee keer per jaar aangeboden op alle kinderdagverblijven van Partou. Twee weken lang staat één groentesoort centraal en maken ruim 15.000 kinderen daar spelenderwijs kennis mee. Er wordt gekookt met de groente, er worden verhalen voorgelezen en leuke activiteiten georganiseerd. ‘Zo proberen we het thema gezond eten echt ‘fun’ te maken. Verliefd worden op eten doe je met al je zintuigen’, zegt Ingrid Cayet-Keller, eigenaar van Madaga, over dit project op de website van Partou.

Het is volop winter. Met een buitentemperatuur die rond het vriespunt ligt, is het misschien verleidelijk om kinderen extra warm in te stoppen voor het slapen. Op zich is dat niet erg, tenzij een kindje te warm wordt toegedekt. Zeker jonge kinderen kunnen niet aangeven wanneer zij het te warm of te koud hebben. Waar moet je op letten? Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.