Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OK-GEZOND app voor ouders én opvang: een gezonde leefstijl bij peuters

Weer een mooi initiatief als het gaat om de gezondheid van kinderen. Vereniging BOinK (Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang) heeft in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam de app OK-GEZOND ontwikkeld. Deze app voor ouders en medewerkers in de kinderopvang biedt ouder-kindactiviteiten en praktische tips over gezond eten en drinken, voldoende bewegen en goed slapen voor peuters.
kind groente
Beeld: iStock

De app is een eenvoudig hulpmiddel om samen met ouders te werken aan een gezonde leefstijl voor hun peuter(s), zo melden BOinK en de Hogeschool van Amsterdam in een gezamenlijk persbericht. Het aanleren van een gezonde leefstijl op jonge leeftijd is belangrijk voor een goede ontwikkeling. Latere gewoonten worden namelijk voor een groot deel bepaald door opvoeding en ervaringen in de (jongste) kindertijd.

Samenwerken met ouders

Het helpt kinderen als professionals in de kinderopvang en ouders samenwerken bij het stimuleren van gezonde gewoonten. De OKGEZOND-app is hierbij een praktisch hulpmiddel. Het bevat ouder-kindactiviteiten, animaties, informatie en tips over gezond eten, bewegen en slapen voor 2- tot 4-jarige kinderen.

De app is GRATIS te downloaden in de App Store (Apple) of de Google Play Store (Android).

Gezonde Kinderopvang

De app geeft daarnaast informatie over het landelijke programma Gezonde Kinderopvang. Dit programma ondersteunt de kinderopvang in het stimuleren van een gezonde leefstijl bij jonge kinderen, onder andere door het opleiden van coaches Gezonde Kinderopvang. Lees hier meer over Gezonde Kinderopvang bij Kind & Co >>

Werkt jouw organisatie al met het programma Gezonde Kinderopvang? Dan past de app naadloos in het beleid en biedt het (nog meer) waardevolle tips en tricks voor je werk in de kinderopvang.

Samenwerkingsverband

BOinK (Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang) heeft in samenwerking met de HvA (Hogeschool van Amsterdam) deze app ontwikkeld. Voor de inhoud van deze app is gebruik gemaakt van de resultaten van het project OK-GEZOND van de HvA in samenwerking met Gezonde Kinderopvang, Voedingscentrum, NJi, Pharos, PPINK, Brancheorganisatie Kinderopvang Amsterdam, GGD Amsterdam, Kenniscentrum Sport & Bewegen, PLAYgrounds, kinderopvangorganisaties (Impuls, Partou en Swazoom) en diëtistenpraktijken (de Zoete Appel en FitFood). Het project OK-GEZOND is medegefinancierd door Regieorgaan SIA, onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.