Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Experts waarschuwen: kleed kind niet te warm aan voor het slapen

Het is volop winter. Met een buitentemperatuur die rond het vriespunt ligt, is het misschien verleidelijk om kinderen extra warm in te stoppen voor het slapen. Op zich is dat niet erg, tenzij een kindje te warm wordt toegedekt. Zeker jonge kinderen kunnen niet aangeven wanneer zij het te warm of te koud hebben. Waar moet je op letten?
experts-waarschuwen-kleed-kind-niet-te-warm-aan-tijdens-slapen
Foto: Rashed Khan via Pixabay
Premium
Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem KinderopvangTotaal.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Ik ben verbaasd over het meten van de omgevingstemperatuur. Bij ons slapen de meeste kinderen buiten. Ook slapen ze buiten langer dan binnen en vallen sneller in slaap. Toch is het buiten al snel kouder dan 18 graden en alleen bij temperaturen rond en onder het vriespunt worden bedjes voorverwarmd. Onze praktijkervaring is dus anders

  2. Lees alle reacties
  3. Ik ben verbaasd over het advies om de temperatuur te meten met een kwikthermometer. De verkoop van dit type is sinds 2003 verboden. Er zijn voldoende goede alternatieven te koop. Oude kwikthermometers kun je het beste inleveren als chemisch afval bij de milieustraat van de gemeente en zeker niet gebruiken in de kinderopvang. Als een product waar kwik in zit stuk valt, kunt je namelijk kwikdamp inademen. Kinderen zijn gevoeliger voor kwikdamp dan volwassenen. Ook zwangere vrouwen moeten goed oppassen, omdat kwikdamp schadelijk is voor het ongeboren kind. Ik denk dat het goed is om dit advies aan te passen in dit artikel.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.