Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Links

Links

Deze links mag je niet missen! 

* Al gezien dat de website van het magazine J/M vernieuwd is? Het overzichtelijke en complete naslagwerk geeft antwoorden op je al je pedagogische vragen. Niet alleen handig voor ouders, maar voor iedereen die in de dagelijkse praktijk met kinderen te maken heeft. 

* Wil je meer weten over kinderparticipatie? De Zuid Hollandse Steunorganisatie JSO heeft hier meer informatie over.

* Pedagogiek.net informeert over opvoeding, onderwijs en jeugdzorg en over ontwikkelingen in de pedagogische wetenschappen. Tevens biedt Pedagogiek.net commentaren en analyses.

* Bureau MUTANT heeft zich gespecialiseerd in de thema’s respect voor diversiteit, ouderbetrokkenheid en communicatie met ouders en pedagogische kwaliteit. Klik hier voor een overzicht van de projecten.

* Voor groepsleiding in babygroepen of verticale groepen, is de site van Babywerk een interessante bron van informatie.

* Stichting Pedagogiekontwikkeling voor het Jonge Kind verspreidt in Nederland informatie over het werken volgens Reggio Emilia. De stichting biedt informatie, trainingen en studiereizen.

* De site van Kennis Instituut Kinderopvang Nederland (KIND) geeft informatie over onderzoek naar en vernieuwing van de kinderopvang. Ook heeft deze organistie een aanbod op gebied van vakinhoudelijke trainingen op pedagogisch gebied.

* Op de site opvoedadvies.nl kun je vragen over opvoeding van kinderen tot 18 jaar stellen. Vragen worden schriftelijk beantwoord.

* Op de Pedagogischehulp startpagina vind je een lange lijst met links naar informatie over pedagogische hulpverlening en pedagogische adviesbureaus.

Marike Vroom werkt al 27 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, daarna jarenlang als hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. Sinds 2023 heeft Sophie van Hogendorp het hoofdredacteurschap overgenomen. Marike blijft betrokken als eindredacteur van Management Kinderopvang. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.