Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Let op! SLIM-subsidie voor praktijkleren bij kinderopvangorganisaties

Goed nieuws voor houders van individuele kinderopvangorganisaties en samenwerkingsverbanden binnen kinderopvang. Wil jij je medewerkers laten (blijven) leren en ontwikkelen? Dan kun je de SLIM-subsidie aanvragen.
studeren
Beeld: Pixabay / JESHOOTS-com

De SLIM-subsidie is bedoeld voor kinderopvangorganisaties die een leerrijke omgeving bieden, zo meldt Kinderopvang werkt!. Continu ontwikkelen is namelijk positief voor medewerkers én de organisatie. De subsidie is bedoeld voor middelgrote en kleinere organisaties. Deze kunnen de SLIM-subsidie individueel en in een samenwerkingsverband van meerdere kinderopvangorganisaties aanvragen.

Waarvoor kun je ‘m aanvragen?

Een leerrijke omgeving klinkt natuurlijk ietwat abstract. Concreet kun je de subsidie aanvragen voor bijvoorbeeld:

  • het maken van ontwikkelplannen en loopbaanadviezen voor medewerkers
  • onderzoek naar scholings- en opleidingsbehoeften
  • oprichten van een bedrijfsschool
  • ontwikkeling van een systeem van periodieke ontwikkelgesprekken
  • opschalen/uitbreiden van andere succesvolle projecten
  • innovatieve leermethoden
  • praktijkleerplaatsen

De praktijkleerplaatsen zijn met name interessant voor zij-instromers. Er is een tegemoetkoming mogelijk in de kosten voor het bieden van een praktijkleerplaats voor (delen van) een mbo-opleiding in de derde leerweg. De SLIM-subsidie komt naast de gewone subsidie voor praktijkleren die in september kan worden aangevraagd.

Hoeveel is de subsidie?

Er gelden verschillende maximale subsidiebedragen. Op de totale subsidiabele kosten is maximaal 60 procent subsidie mogelijk over maximaal € 24.999. De ondergrens van de totale subsidiabele kosten bij aanvraag bedraagt € 5.000. Kleine kinderopvangorganisaties kunnen maximaal 80 procent van de subsidiabele kosten aanvragen.

Vraag je de SLIM-subsidie aan voor praktijkleerplaatsen? Dan kun je ook een lagere subsidie krijgen. Per praktijkleerplaats is de maximale subsidie € 2.700.

Wanneer kan ik de SLIM-subsidie aanvragen?

Er zijn drie tijdvakken per jaar waarin je de SLIM-subsidie kunt aanvragen. Let wel, deze tijdvakken worden verspreid over het jaar aangekondigd en duren ongeveer één maand. Houd de website van de ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid in de gaten voor de exacte periode.

Start activiteiten

Is de SLIM-subsidie toegekend? Start je activiteiten dan binnen drie maanden. De activiteiten kunnen maximaal een jaar doorlopen.

Op de pagina van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vind je meer informatie over de SLIM-subsidie. Op deze pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen.

Bron: Kinderopvang werkt!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.