Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Leer signalen van armoede herkennen bij kinderen

Augeo heeft in samenwerking met Stichting Leergeld en Stimulanz een gratis online leerbericht voor professionals in de kinderopvang ontwikkeld over kinderen die opgroeien in armoede. In het leerbericht worden vragen beantwoord als: ‘Hoe kun je signalen van armoede opvangen?’, ‘Wat kan ik doen voor kinderen en jongeren die in armoede opgroeien?’ en ‘Wat is het effect van armoede op de hersenontwikkeling van kinderen?’.
AdobeStock

Welke impact heeft de coronacrisis op kwetsbare gezinnen? De gevolgen zullen zeker voor deze gezinnen nog lang voelbaar blijven, volgens Augeo. In het nieuwste Augeo-magazine besteden Augeo aandacht aan de impact van de coronacrisis.

Kinderen in armoede

Meer dan 10 procent van de kinderen in Nederland leeft in een gezin met een inkomen onder de armoedegrens. De kans is dus groot dat je als kinderopvangprofessionals kinderen opvangt die in armoede opgroeien. Maar hoe steun je deze kinderen en deze gezinnen?

Augeo geeft zes tips voor professionals die met kinderen werken:

Online leerbericht

De zesde tip is het gratis online leerbericht voor professionals in de kinderopvang over kinderen die opgroeien in armoede, dat Augeo ontwikkelde in samenwerking met Stichting Leergeld en Stimulanz. In het leerbericht worden vragen beantwoord als: ‘Hoe kun je signalen van armoede opvangen?’, ‘Wat kan ik doen voor kinderen en jongeren die in armoede opgroeien?’ en ‘Wat is het effect van armoede op de hersenontwikkeling van kinderen?’. Aan de hand van drie casussen leer je hoe je armoede bespreekbaar maakt en je leest welke organisaties hulp kunnen bieden. Bekijk het leerbericht >>