Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

KWF: Smeer ook bso-kinderen goed in

Niet alleen jonge kinderen, ook schoolgaande kinderen moeten deze week goed ingesmeerd worden. Juist bij dagelijkse bezigheden als buitenspelen of pokemon-Go spelen wordt zonnebrand smeren nogal eens vergeten. Hiervoor waarschuwt KWF Kankerbestrijding.
Schoolkinderen insmeren.jpg
40 procent van de kinderen tussen de 4 en 12 jaar is het afgelopen jaar verbrand door de zon.

Bij veel zonuren ligt de nadruk altijd erg op het beschermen van de jongste kinderen. Maar ook kinderen van 4 jaar en ouder zijn kwetsbaar in de zon. Het KWF zette wat feiten over deze leeftijdsgroep op een rij: 40 procent van de kinderen tussen de 4 en 12 jaar is het afgelopen jaar verbrand door de zon. Nog geen derde van de Nederlandse ouders smeert hun kinderen altijd 30 minuten voor blootstelling aan de zon in als ze naar het strand of het zwembad gaan. Slechts 17 procent herhaalt het insmeren iedere 2 uur.

Vergeten momenten

Er worden een paar tropische dagen verwacht deze week. Daarom vindt het KWF belangrijk om ouders en verzorgers te wijzen op de zogeheten vergeten momenten. Voor een bezoekje aan het strand of een activiteit in de zon wordt de huid vaak wel ingesmeerd, maar tijdens fietstochtjes, een wandeling door de natuur of een bezoekje aan de stad wordt vaak vergeten te smeren.

Huidkanker

KWF benadrukt dat hoe vaker iemand in zijn leven is verbrand, hoe groter de kans op huidkanker is. De trend is helaas dat steeds meer mensen huidkanker krijgen: jaarlijks ruim 50.000.

Hoe is het gesteld met jouw kennis over de zon en wat weten de kinderen? Doe samen deze online test die KWF in samenwerking met Wehkamp heeft ontwikkeld.

Hoe kun je kinderen de komende dagen beschermen tegen de zon? Bekijk deze tien tips van KWF

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.