Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Koningsspelen ook voor 0-4’

Met een naderende Koningsdag in het vooruitzicht maken scholen zich op voor de Koningsspelen 2014. Volgens de makers van de website Wegwijzerindekinderopvang.nl is het een gemiste kans dat de Koningsspelen niet voor kinderdagverblijven worden ontwikkeld. Juist daar kunnen kinderen al op jonge leeftijd vertrouwd raken met sport en bewegen.
'Koningsspelen ook voor 0-4'
Foto: ANP

Beoordelingswebsite Wegwijzerindekinderopvang heeft, om de Koningsspelen ook een beetje naar kinderdagverblijven te halen, een magazine uitgegeven met tips voor Koningsspelletjes, posters, traktaties en ander speelmateriaal. Zo kunnen kinderdagverblijven en gastouders, peuterspeelzalen en bso’s ook een beetje meedoen. De Koningsspelen worden op vrijdag 25 april gevierd, een dag voor de viering van Koningsdag 2014.

Sportdag

De Koningsspelen werden in 2013 voor het eerst georganiseerd en het was meteen een groot succes. Ruim 1,3 miljoen basisschoolleerlingen deden mee met sport en spel. Scholen krijgen de vrijheid om een sportdag te organiseren en daaraan voorafgaand een heerlijk ontbijt. Alles staat in het teken van beweging, gezonde voeding en samen zijn.

Jong geleerd….

Op de website Wegwijzerindekinderopvang.nl staat ‘In de huidige opzet doen kinderen jonger dan 4 jaar niet mee en ook de kinderen wiens school vanwege vakantie gesloten is niet. Jammer, want jong geleerd…… toch? Sommige bso’s deden vorig jaar, in samenwerking met de basisschool, al wel mee. Maar voor de meeste kinderen in de kinderopvang gaat het evenement aan hun neus voorbij.

Magazine

Op de website van Wegwijzerindekinderopvang kun je het Koningsspelen Magazine gratis downloaden of op print kopen voor € 7,95.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.