Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang SKDD ondersteunt bij scheiding

Kinderopvangorganisatie SKDD gaat samen met KIES (Kinderen In Echtscheiding Situatie) kinderen vanaf vijf jaar ondersteuning bieden bij de scheiding van hun ouders.
Scheiding
SKDD ziet zichzelf als partner in de opvoeding

De kinderen worden begeleid in een groep, die in totaal zes keer bij elkaar komt. Tijdens die bijeenkomsten kunnen de kinderen hun ervaringen delen en krijgen ze handvatten om de scheiding van hun ouders op hun eigen manier te verwerken. Voor de ouders is er een informatieavond en een gezamenlijke afronding.

Partner in opvoeding

SKDD heeft regelmatig te maken met gezinnen die in scheiding liggen. De pm’ers zien de gevolgen hiervan vaak terug in het gedrag van de kinderen. SKDD ziet zichzelf als partner in de opvoeding, en vindt het belangrijk ouders en kinderen ook hierin te ondersteunen. In KIES zegt de organisatie een professionele samenwerkingspartner te hebben gevonden. KIES is een landelijke organisatie die professionals opleidt om kinderen te begeleiden bij het omgaan met de scheiding van hun ouders.

Kijk voor meer informatie over het ondersteuningsprogramma op de website van SKDD.

De richtlijn ‘Scheiding en problemen van jeugdigen’ helpt pm’ers om goed om te gaan met echtscheidingen van ouders van kinderen op hun groep. Lees hier een aantal tips

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.