Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang failliet: collega Kinderwoud neemt opvanglocaties én medewerkers over

Dankzij Kinderwoud Kinderopvang uit Heerenveen blijven 450 kinderen zeker van een opvangplek in de gemeente Súdwest Fryslân. Kinderwoud neemt alle opvanglocaties van de failliete kinderopvangorganisatie Thuis-bij-Thea over. 'In de basis is het triest dat een collega organisatie in de problemen raakt, maar we zijn blij dat we de kinderopvang op deze locaties kunnen voortzetten', zegt Vanessa Weewer, directeur Kinderwoud.
kinderopvang-failliet-kinderwoud-neemt-opvanglocaties-en-medewerkers-over
Ekaterina Pokrovsky / stock.adobe.com

Dat meldt Kinderwoud op haar website.

De overname is officieel per 1 maart 2022. Dit betekent continuïteit voor de kinderopvang: hierdoor kunnen 450 kinderen naar hun vaste opvanglocatie in Zuidwest-Friesland blijven gaan. Thuis-bij-Thea ontstond vanuit gastouderopvang. In 2011 werd de eerste kinderopvanglocatie geopend in Scharnegoutum.

Faillissement Thuis-bij-Thea

Na ruim 10 jaar werd op 19 april 2022 Thuis-bij-Thea failliet verklaard. Het faillissement is op eigen verzoek uitgesproken. Het bedrijf kon het personeel en de crediteuren niet meer betalen, zei curator Ton van Geenhuizen tegen Omrop Fryslân. In het verleden waren de activiteiten niet geheel kostendekkend. De lage bezetting door corona was de genadeklap.

Overname door Kinderwoud

Door de overname van de activiteiten door Kinderwoud ontstaat er een gezonde verhouding en voldoende volume om de levensvatbaarheid en de continuïteit van de kinderopvang in de gemeente Súdwest Fryslân te garanderen, meldt Kinderwoud. Vanessa Weewer, directeur Kinderwoud, zegt over de overname: ‘In de basis is het triest dat een collega organisatie in de problemen raakt, voor de betrokken medewerkers, ouders en kinderen. Als maatschappelijke organisatie vinden wij het belangrijk om kinderen dichtbij hun woon- en leefwereld mooie ontwikkelingskansen te bieden. Daarom zijn we blij dat we de kinderopvang op deze locaties kunnen voortzetten, voor zowel de kinderen, ouders, medewerkers als het onderwijs in deze regio.’

Werkgelegenheid

Hierdoor is niet alleen de continuïteit en de kwaliteit van de opvang van kinderen in de gemeente Súdwest Fryslân goed geborgd, ook is een belangrijk deel van de werkgelegenheid gered, aldus Kinderwoud.

De personeelstekorten lopen op en het aantal bedrijfsovernames blijft stijgen. Op dit moment heeft 71% van de kinderopvangorganisaties te weinig personeel. Tegelijkertijd is het aantal overnames binnen de sector de laatste tien jaar tijd al met 50% gestegen en de verwachting is dat deze stijging zich zal voortzetten. Wat is het verband tussen deze ontwikkelingen? Arno Dielesen, overnamespecialist kinderopvang bij Match Plan Fusies en Overnames, legt uit. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.