Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang en jongerenwerk slaan handen ineen voor gelijke kansen kinderen

In íeder kind zit talent. Om dat talent een ontwikkelkans te geven, hebben Kinder Opvang Parkstad en Impuls de handen ineengeslagen voor een bijzondere samenwerking. Wekelijks organiseren zij activiteiten en events voor alle kinderen uit de wijk Rolduckerveld in Kerkrade (Limburg).
kinderopvang-en-jongerenwerk-slaan-handen-ineen-voor-gelijke-kansen-kinderen
Irina Schmidt / stock.adobe.com

Beide organisaties vinden het belangrijk om te werken aan talentontwikkeling, vanuit de overtuiging dat in íeder kind een talent zit, melden zij in een gezamenlijk bericht. Ook hebben de organisaties een gelijke kijk op de ontwikkeling van kinderen: niet vanuit het probleem geredeneerd maar vanuit kansen.

Activiteiten

Om die kansen te realiseren slaan ze de handen ineen: in hun samenwerking hebben KOP en Impuls de ambitie om in Rolduckerveld voor alle kinderen uit de wijk wekelijkse activiteiten en events te organiseren. Deze activiteiten vinden na schooltijd wisselend plaats bij de locaties van Impuls en KOP. “Meedoen, bewustwording en activering zijn de kernwoorden voor deze unieke samenwerking voor kinderen. Samen willen wij een vliegwiel creëren om een stevige basis in de wijk te leggen voor de ontwikkeling van de kinderen, aanvullend op de opvoeding en het onderwijs. Zowel kinderen als ouders kunnen ook terecht in het Sjevementhoes voor allerlei activiteiten op het gebied van vrije tijd en ontmoeting.”

De afgelopen maanden hebben er wekelijks al leuke activiteiten plaatsgevonden, ondanks de coronamaatregelen. Ook de komende maanden staan er allerlei activiteiten op het programma rondom thema’s als voeding, talent, bewegen, financiën, creativiteit en carnaval.

Goodiebag

Binnen dit project is een goodiebag ontwikkeld met daarin allerlei leuke spulletjes om in de verlengde schoolvakantie thuis mee aan de slag te gaan. Op maandag 3 januari wordt aan kinderburgemeester van Kerkrade Hidde Sieler de eerste goodiebag overhandigd. De goodiebags worden ook verspreid onder de kinderen van de wijk, door de medewerkers van Kinder Opvang Parkstad en de jongerenwerkers van Impuls.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.