Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang De Blokkentoren failliet

Alweer maakt een middelgrote kinderopvangorganisaties een faillissement bekend. Kinderopvang De Blokkentoren, verantwoordelijk voor de opvang van 1300 kinderen in de regio Zutphen, houdt het hoofd niet langer meer boven water. Het faillissement betreft de kinderdagverblijven, bso's en peuterspeelgroepen.
Kinderopvang De Blokkentoren failliet
Foto: ANP

De rechtbank in Zutphen heeft het faillissement uitgesproken. Er meldden zich steeds minder kinderen aan bij De Blokkentoren waardoor de organisatie in de huidige vorm geen bestaansrecht meer lijkt te hebben. Volgens de organisatie heeft de duurdere opvang ervoor gezorgd dat ouders steeds vaker kiezen voor informele opvang. Dat het aantal kinderen in de regio Zutphen/Lochem überhaupt daalt, speelt ook een rol.

Ouders

In totaal werken er 140 medewerkers bij De Blokkentoren. Zij zijn op de hoogte gebracht van het faillissement. Ook de ouders zijn per mail en brief geïnformeerd. De locaties blijven in ieder geval tot 1 april 2014 open en tot die tijd verandert er nog niks. ouders en medewerkers worden via de curator op de hoogte gehouden van de voortgang.

Pedagogische kwaliteit

Bestuurder Eddy Brunekreeft zegt op de website het spijtig te vinden dat het zover is gekomen. ‘We hebben alles op alles gezet om De Blokkentoren overeind te houden. Door de bedrijfsvoering te verbeteren, door de pedagogische kwaliteit te verhogen, door de opvang aantrekkelijker te maken voor ouders en door reorganisaties door te voeren. Helaas zit de tijd ons niet mee.’

Overname

Volgens Brunekreeft is er belangstelling voor overname van De Blokkentoren. Er wordt actief gezocht naar een partij die alle locaties in één keer wil overnemen. Een doorstart behoort ook nog tot de mogelijkheden. Kinderopvangorganisatie KION is de bestuurlijke organisatie achter De Blokkentoren. Het faillissement heeft geen invloed op locaties van KION. De tussenschoolse opvang en gastouderopvang van De Blokkentoren staan helemaal los van het faillissement.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.