Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang Awards 2016 uitgereikt

De jaarlijkse Kinderopvang Awards 2016 zijn uitgereikt. Vooral opvanglocaties die gevarieerde buitenactiviteiten met de kinderen ondernemen, worden door ‘hun’ ouders hoog gewaardeerd.
Kinderopvang Awards
Ouders waarderen buitenactiviteiten

Van 18 april tot 17 juni konden ouders hun opvangorganisatie beoordelen op beleid, locatie, medewerkers, informatie en veiligheid, via het platform kinderopvang.tevreden.nl of de website Opiness.nl . Aan de hand van deze beoordelingen werd vandaag een landelijke winnaar gekozen, maar ook een aantal gemeente- en provinciewinnaars.

Best gewaardeerde keten

Junis Kinderopvang uit Zuid-Holland won de award voor landelijk best gewaardeerde keten.

De winnaars van Junis Kinderopvang 

Provinciewinnaars

De provinciewinnaars zijn geworden:

  • Kindercentrum Uk & Puk in Drenthe
  • Kindercentrum Klein Holland in Flevoland
  • Chapeau Kinderwerk in Gelderland
  • Kinderdagverblijf KITS in Groningen
  • Poemelke Kinderdagverblijf in Limburg
  • Kinderopvang De Basis in Noord-Brabant
  • De Loeiende Koe in Noord-Holland
  • Kindercentrum de Buitenhoeve in Overijssel
  • Kids Lodge in Utrecht
  • De Kattekop in Zuid-Holland

Buitenactiviteiten

De stemmende ouders blijken vooral gecharmeerd te zijn van gevarieerde buitenactiviteiten, zoals modderdagen, helpen op de kinderboerderij of een eigen moestuintje. Volgens Linda Schulte van Opiness is dit omdat ouders hier zelf nauwelijks meer aan toe komen. “Het ontbreekt ouders vaak aan tijd en mogelijkheden om het spelen in de modder, rennen door het bos en het verzorgen van boerderijdieren door de week te faciliteren. Ouders blijken heel blij met het overnemen van die taken door opvangorganisaties.”

Flexibele opstelling

Naast de grote waardering voor buitenlocaties en buitenactiviteiten worden ook de deskundigheid en betrokkenheid van pm’ers vaak genoemd. In ruim 20% van de reviews wordt aangegeven dat ouders het fijn vinden om hun kind met een gerust hart achter te laten en dat de kinderen het fijn vinden om naar de desbetreffende opvanglocatie toe te gaan. Ouders blijken daarnaast ook steeds gevoeliger voor een flexibele opstelling qua opvangtijden.

Bekijk hier alle winnaars van de Kinderopvang Awards 2016

Als er ergens veel buitenactiviteiten worden ondernomen, dan is het wel in de agrarische kinderopvang. Vooral het aaien en verzorgen van dieren vinden kinderen erg leuk. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.