Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderdagverblijf Flamingo mag weer open

Het in opspraak geraakte kinderdagverblijf Flamingo Regenboog in Amsterdam mag voorlopig weer opengaan. De GGD heeft de crèche vrijdag geïnspecteerd. Daarna heeft de gemeente besloten dat de opvang 2 weken de tijd krijgt om aan drie voorwaarden te voldoen.
Kinderdagverblijf Flamingo mag weer open
Foto: ANP

Eerder deze maand kwam een filmpje van het kinderdagverblijf naar buiten, dat was gemaakt door een buurtbewoner. Buitenspelende peuters stonden minutenlang huilend in de achtertuin van de crèche. Ze konden niet naar binnen. Een van de kinderen klopte meerdere keren op de deur, maar niemand deed open. Vanwege het incident mocht het kinderdagverblijf deze week geen kinderen opvangen.

Leidster-kindratio

Flamingo Regenboog moet er nu voor zorgen dat er genoeg leidsters zijn om de kinderen op te vangen. Op de dag van het incident was er één medewerker te weinig. Bovendien moet de crèche ervoor zorgen dat het zogeheten pedagogisch beleidsplan in de praktijk wordt gebracht.

Emotionele veiligheid

‘Daar staat bijvoorbeeld in hoe je moet omgaan met kinderen die verdrietig of boos zijn. Dat hebben ze op papier, maar er is niet naar gehandeld. Je laat geen kinderen minutenlang huilend buiten staan’, zegt een GGD-woordvoerster. Ten derde moet het kinderdagverblijf de emotionele veiligheid van kinderen te allen tijde waarborgen. Over ongeveer 2 weken inspecteert de GGD de crèche weer. ‘We kijken hoe de zaken er dan voor staan en hoe we verdergaan’, aldus de woordvoerster.

Steun

De ouders van kinderen op de crèche steunen de leiding en het personeel. Vorige week vrijdag, op de dag dat het nieuws naar buiten kwam, hebben de ouders een ‘zinvolle en bemoedigende ouderavond gehad, waarin ook het vertrouwen in de leiding en het personeel van het kinderdagverblijf is uitgesproken’, schrijft de oudercommissie in een open brief op de website van de opvang. ‘Wij werken nu, samen met de directie van ons kinderdagverblijf en de GGD, aan een plan van aanpak om de kwaliteit van de zorg te waarborgen. Dat is waar we ons nu samen voor inzetten.’

Rust

Hoewel de ouders de aandacht voor het incident en de video begrijpelijk vinden, hopen ze in het belang van onze kinderen dat de rust nu weerkeert.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.